Flere nordmenn på startstreken i EM åpningen

Det er kjørt to VM runder i Supercars, og denne helgen blir det enda mer spenning under den 3. VM runden. Da kjører EM førerne årets første runde i Belgia. Det er totalt 5 runder i EM Supercars. Alexander Hvaal som debuterte EM 2012 med oppsiktsvekkende resultater stiller i år med ny bil i teamet til veteranen Per Eklund. Hvaal var også innom VM i 2014, men var ikke fornøyd med bilen og etterhvert forsvant også motivasjonen. I fjor kjørte han flere forskjellige biler og viste at han hadde et bra tempo.

I år satser han for fullt i EM, og målet er å kjøre finaler. Med Per Eklund mangler det ikke på rutine i teamet, men bilen er nybygd og Alex har testet lite med denne bilen. En dag i Høljes og løpet i RallyX Nordic er det eneste han har kjørt denne bilen. Dersom tempoet skulle holde vil det også bli utvalgte VM runder utover. En annen som også kjører ny bil er Tommy Rustad som i fjor ble Europamester for med Marklund Motorsport. I år kjører Rustad en bil fra Albatec Racing der også hans argeste konkurrent, Jérôme Grosset-Janin kjører tilsvarende bil. Rustad er i Belgia å kjører en test onsdag, og stiller godt foreberedt til helga.

Ole Kristian Temte som debuterte i Supercar i 2015 med en bil som tidligere er kjørt av Morten Bermingrud. Temte som kjørte utvalgte VM runder i fjor satser i år på full sesong i EM med sin Citrën C4. Han kjørte også runden i RallyX Nordic der han fikk god kjøretrening. Ole Kristian har tidligere kjørt Supernasjonal med en Volvo S40. En annen fører som kommer fra Supernasjonal er Tom Daniel Tånevik som ble norgesmester i 2008. Tånevik har kjørt i flere år med en Mazda RX8 i Touring Car, og har flere rundeseiere i EM. Denne sesongen har han satset hardt og investert i en Volvo C30 og skal kjøre full EM sesong.

Tånevik har vært å testet bilen på Gardermoen og gleder seg til å ta steget opp i Supercars i Belgia. Den femte nordmann som skal kjøre fullt i EM Supercar er Tord Linnerud fra Kapp. Skraphandleren som til daglig driver Metallco satset hardt på VM i fjor. Men endel tekniske problemer førte til at flere løp ble brutt. Bilen har imidlertid Linnerud kjøpt, og skal i år kjøre EM som går over fem runder. Se terminliste her.

Dette er bilen Tord Linnerud skal kjøre, her fra et løp under fjoråret i Kristoffersson Motorsport (KMS). Verdt å nevne er også Fredrik Salsten som i år skal kjøre for EM gull. Han blir en av utfordrene til Rustad og de andre nordmennene. Salsten har norsk far, og kjørte i 2014 for Norge. Salsten ble Europameter i Touring Car i 2015. Danske Ulrik Linnermann som vant den første runden i Super 1600 debuterer denne helgen i Supercar og skal kjøre en runde for et fransk team, med ikke ukjente Jean-Luc Pailler.

Ellers så er det også runde i Touring Car som skal kjøre totalt 5 EM runder i 2016. Nevnte Salsten ble Europamester i fjor, men Norge hadde flere gode plasseringer i denne klassen. Hele 12 av 19 førere som er påmeldt i Belgia er norske, og de to som gjorde det best i fjor med sølv og bronse i EM er begge på startstreken. Fredik Magnussen (bilde) tok sølv i 2015, mens bronsen gikk til David Nordgård. Begge stiller i hver sin Ford Fiesta. De vil få hard kamp fra andre nordmenn. Camilla Antonsen deltar også i TouringCar, og hun vant en EM runde i 2014. Se også opp for Magda Andersson fra Sverige.

Se komplett starliste for EM Euro Supercar og Touring Car her