Dobbelseier til EKS Audi teamet!

Denne sesongen virker Audi teamet til Mattias Ekstrøm utrolig sterkt. Mattias selv har vunnet begge kvelifiseringer som har vært kjørt i år, han vant kvalifiseringen i Portugal og nå på Hockenheim. I semifinalen forrige løp ble han påkjørt og kom ikke videre, men denne gang slo han tilbake og vant som han ville foran elleville tyske fans. Ekstrøm som også kjører DTM denne helgen vant altså VM runden i Rallycross. Andreplassen gikk til Toomas "Topi" Heikkinen fra Finland, også han fra EKS teamet som leder klart i team mesterskapet.

Tredjeplassen gikk til Ken Block som har en utrolig flott statistikk i rallycross. På fire løp har han kjørt tre finaler derav 2 pallplasser. Så at Gymkana stjernen kan annet enn å showe har han bevist ved flere anledninger. Petter Solberg endte på en fjerdeplass, men han var heldig som i det hele tatt kom til finale etter en semifinale med masse action og dramatikk. Timmy Hansen som ble utelukket fra Q4 pga at bilen var for lett (etter en brann og hektisk reperasjon) sto på sidelinjen og kunne fortelle at det var unødig hard kjøring i semifinalene.

Peugeot Hansen klarte denne gang ikke å få noen biler til finalen. Sebastien Loeb og Davy Jeanny hadde en hard fight i sin semifinale (begge Peugeot). Andreas Bakkerud har heller ikke hatt marginene på sin side denne helgen. Han klarte semifinale med et nødskrik, og var en liten periode oppe på 3 plass å så ut til å kunne avansere. Men tekniske problemer førte til brutt semifinale, og kun 7 VM poeng fra helgens runde.

 

Petter Solberg leder fortsatt VM men Ekstrøm knappet mye innpå og er "A-poeng". Begge står med 48 poeng etter to kjørte runder og på tredjeplass sammenlagt ligger Topi Heikkinen med 45 poeng. Bakkerud ligger på sjuendeplass med 27 poeng. Timmy Hansen som var den eneste som utfordret Petter Solberg helt til slutt i fjor allerede er 39 poeng etter de to i front. Timmy som ikke fikk med seg poeng denne helgen etter en brann står med 9 poeng. 

Resultater fra Hockenheim

TV Sending på NRK (ligger på nett)