To nordmenn på pallen i RX Lites

Denne helgas VM runde i Rallycross er litt spesielt lagt opp mot vanligvis lørdag og søndags kjøring. Løpet på Hockenheim går samtidig som DTM åpningen. Derfor har RX Lites kjørt seg ferdig i dag med semifinaler og finale nå i kveld. De kjørte alle sine fire kvalifiserings heat i går, og vi hadde fire nordmenn i den første semifinalen. Bryntesson som startet med motortrøbbel i går slo tilbake og vant kvalifisering, semifinale og til slutt finalen i årets første runde.

Joachim Hvaal og Simon Wågø Syversen viste at de også hadde tempoet inne, begge fulgte Bryntesson videre fra den første semifinalen. Desverre var det ikke plass til den siste og fjerde nordmann Sondre Evjen i finalen. Han kjørte forøvrig sitt første løp i denne serien og endte til slutt på en 9. plass. Med tre nordmenn i finalen var det duket for stor spenning, og der ble hard faight fra første meter. Bryntesson dro tidig i fra, men Syversen lå på tredjeplass til han ble presset ut av tyskerene Patrick Simon og måtte bryte.

Etterhvert avanserte Joachim Hvaal elegant opp i feltet og tok til slutt tredjeplassen bak Bryntesson og franskmannen Cyril Raymond. Hvaal har vist at han blir å regne med i årets sesong med gode tider i kvalet. Det samme har Simon Wågø Syversen som har hatt stor progresjon i kjøringen den siste tiden. Men det er liten tvil om at Thomas Bryntesson må finne seg i å være favoritt i de fleste løp denne sesongen.

Les artikkel om Thomas Bryntesson og Petter Solberg her!