VM runde på Hockenheim denne helgen!

Denne helga er det klart for 2. runde i årets FIA World Rallycross Championship. VM i Rallycross kjøres over 12 runder, og den første ble vunnet av Petter Solberg i Portugal. Nå har teamene forflyttet seg til Tyskland, og det skal kjøres på Hockenheim Ring. Løpet kjøres sammen med med DTM som er veldig stort i Tyskland, og det er ventet opp mot 100.000 tilskuere denne helgen.

Andreas Bakkerud som ble nummer fire i den forrige runden satser på nok en finale. Det var sterk kjøring av Bakkerud i Portugal som stilte med ny bil, en M-Sport bygget Ford Focus RS. Han kjører også for et nytt team, Hoonigan Racing Divisjon der hans teamkompis Ken Block også kjører. Solberg fortsetter i sitt eget team uten fabrikkstøtte, og med en seier i den første runden og 8 poengs ledelse har han fått en drømmestart på 2016.

Denne helgen er det også første runden i RX Lites, og vi har fire nordmenn på startstreken. RX Lites er en enhetsklasse med et rørchassis kledd med et forminsket "Ford Fiesta karosseri". Bilene veier 1210 kg, har 4 hjulstrekk, Ford Duratec 2,4 liters sugemotor med 310 Hk som er midstilt i konstruksjonen. Les mer om bilen her! Thomas Bryntesson som vant fire av rundene i fjor må finne seg i å være den store favoritten. Unggutten som kjører for NMK Trøgstad kjørte også en VM runde i fjor for Marklund Motorsport.

De andre nordmennene er Joachim Hvaal, Sondre Evjen og Simon Wågø Syversen. Sondre Evjen debuterer i RX Lites serien, men han fikk god kjøretrening i vinter der han deltok i vinterserien med flere finaler. Joachim Hvaal som hadde en god fjorårs sesong kjørte også åpningsrunden i RallyX forrige helg. Simon Wågø Syversen har hatt to gode tester i år, men dett er det første løpet for sesongen for Hamar gutten.

Info om Hockenheim runden / 1. runde i RX Lites / 2. runde i VM Supercar

RX Lites kjøres en support klasse til VM fredag og lørdag.

VM Runden på Hockenheim sendes på NRK søndag kl 10.00 (!)

Resultater og live tider fra Hockenheim.

Info om bane / arrangement.

Info om RX Lites finner dere her!

Info om FIA WRX finner dere her!