Petter Solberg vant VM åpningen i Portugal

Petter Solberg som er to ganger Verdensmester i Rallycross (VM er kjørt to år) fortsetter suksessen. Etter en lang vinter med mange nyheter og rykter var det spennende å følge runden i Portugal i helga. Lørdagen var preget av meget vanseklige førerforhold. Dette så Andreas Bakkerud ut til å takle veldig bra med sin nye Ford Focus WRX fra M-Sport, mens Petter slet på lørdagen.

Søndag slo Petter tilbake og klarte med god taktisk kjøring og sikre seg pole position i sin semifinale. Der fikk han problemer med Lanch Controll (startprogrammet), men løste det på gamlemåten ved å justere turtall med gassfoten. Petter vant sin semifinale og Andreas ble nr tre i semifinalen etter en hard faight med Kevin Eriksson fra sitt gamle team Olsbergs MSE. Bakkerud som nå kjører for Hooningan Racing Divisjon sammen med Ken Block var dermed også klar for finale. 

I finalen har Petter god fart, men det har også fjorårsvinner i Portugal Johan Kristoffersson. Det ender med et sammenstøt der Kristoffersson blir stående og Petter Solberg kan til slutt juble for sin 9. VM seier i Rallycross på tre sesonger (det er kjørt 26 VM løp). Robin Larsson ble nr to og Toomas Topi Heikkinen nr 3. Bakkerud ender på en flott 4. plass i debuten for sitt nye team med en helt nybygd bil.

Sebastien Loeb som tidliger har vunnet X-Games med Kenneth Hansen kjører nå for Peugeot Hansen endte på en 5. plass i VM denuten. Kristoffersson ender som nr 6 i finalen. En som imponerte denne helgen var Mattias Ekstøm som var best i kvalifiseringen. Men i semifinalen ble han påkjørt bakfra og finalemuligheten forsvant allerede i første sving.

Se resultater fra Portugal her!