Mattias Ekstrøm Verdensmester i Rallycross 2016!

Denne helge ble den 11. av 12 runder i Rallycross VM kjørt i Buxtehude, rett utenfor Hamburg. Det er årets andre VM runde som kjøres i Tyskland, og i den første runden vant Mattias Ekstrøm på Hockenheim i mai. Det var den første av årets fire seiere hittil i år. Med gjevn og god kjøring kunne Ekstrøm sikre tittelen allerede med en runde igjen. Det ble til slutt to nordmenn på pallen der Petter Solberg tar andreplassen mens Andreas Bakkerud tar 3. plassen. Vinneren av løpet ble Kevin Eriksson (nedenfor) som tok sin første VM seier.

19 åringen som er sønn av teamsjef i Olsbergs MSE Andreas Eriksson hadde en fantastisk manøver inn i første sving der han kaster seg bestemt "rundt på ytter´n" og går rett i ledelsen. Den holder den unge svensken hele veien inn til mål, han tar alternativsporet på den siste runden og Solberg tar andreplassen bare noen meter bak. Andreas Bakkerud sliter voldsomt med røy inne i kupén, og sliter med å puste rett etter finalen er kjørt. Han har fått inn endel eksos, men kjemper seg inn til årets femte pallplassering. Les om Bakkerud´s opplevelse!

Det meste dreiet seg om Mattias Ekstrøm i dag som kjørte inn til sin første VM tittel. Han er den andre som blir verdensmester i Rallycross på de tre årene det har vært arrangert VM i Rallycross. Petter Solberg som vant i 2014 og 2015 kjempet seg tilbake i medaljen om sølvet og er med dagens andreplass 4 poeng foran Joahn Kristoffersson. Bakkerud ligger 7 poeng bak bronseplassen med en runden igjen å kjøre. Finalerunden kjøres i Argentina 26. novemeber. Ekstrøm leder med 30 poeng, og man kan maks ta 30 poeng i dette løpet. Med sine fire seier i år er Ekstrøm en verdig mester!

Audi EKS teamat har også hatt en god helg sett med tanke på team mesterskapet med Ekstrøm og Toomas "Topi" Heikkinen. Peugeot Hansen var før dette løpet 8 poeng bak i mesterskapet for team, men etter en takstisk bom er de nå 17 poeng bak. Kevin Hansen som er suveren Europamester i Supercar 2016 kjørte inn til 3. plass i semifinalen og slo ut sin bror Timmy Hansen og Sébastien Loeb som kjører for fabriksmesterskapet.

Dersom Kevin hadde sluppet frem sin bror Timmy og Loeb kunne Peugeot Hansen sikret seg verdifulle poeng. Da hadde også Timmy kunnet kjørt inn flere poeng i finalen. Kenneth Hansen som på bilder prater med begge siden sønner er 14. ganger Europamester. Ingen skal derimot beskylde teamet for å ha stallordere, her kan de ha tapt VM tittelen for team. Men uanset er det viktig å få frem at Kevin Hansen har vært den beste av totalt fire Peugeot førere denne helgen. Davy Jeanney som vant på denne banen i fjor ble slått ut i den andre semifinalen.

Norsk Europamester i TouringCar

Magda Andersson var før dette løpet 7 poeng bak Ben-Philip Gundersen. Den svenske 18 år gamle jenta har plukket inn poeng gjennom hele helgen, og i finalen var det til slutt en plassering som skite mesterskapet sammenlagt. Magda kjørte inn til andreplass, mens Ben-Philip ble nummer 5. Det skilte et poeng i favør Gundersen i mesterskapet. Dermed ble Flisa gutten Europamester i Rallycross for første gang. Fredrik Magnussen tok bronsen. David Nordgård vant finalerunden i Toutingcar med en Ford Fiesta som er til salgs.

Magda Andersson har solgt sin TouringCar og det er ventet spennnde nyheter den nærmeste tiden om fremtiden til ungjenta fra Sverige som håper å kunne kjøre Supercar allerede i 2017. Flere førere vil utover høsten og frem mot neste sesong pressenterer sine planer for 2017 og Rallycross.no kommer til å følge de aktuelle sakene. Vi har også lagt inn Bruktbørsen.no og her kan dere annonsere gratis om dere har noe dere skal selge av rallycross biler og utstyr.

Vi hadde i det lengste håpet at Ulrik Linnerman skulle ta hjem gullet til Danmark i Super 1600 klassen, men han tapte på målstreken. Linnerman ledet med 6 poeng før dette løpet, og til tross for 3. plass i finalen denne helgen endte han et poeng bak ungareren Krisztián Szabó. Dermed ble det nok et sølv på dansken som driver sitt eget team og har bygget bilen selv. Nå gjennstår det kun en runde i Argentina og det er kun Supercar VM som har noe igjen å kjøre.

SE RESULTATER HER!