Følg VM runden fra Argentina på Rallycross.no!

Denne helgen er det klart for finalerunden, den 12. av i alt 12 VM runder i Rallycross. Petter Solberg og Andreas Bakkerud kjemper begge om medaljer i VM. Den doble Rallycross Verdensmester Solberg kan i værste fall ende på en fjerdeplass i 2016. VM tittelen er avgjort, mens Johan Kristoffersson ligger mellom de to nordmenne på en 3. plass. Løpet kjøres i Rosario, og det var også der VM finalen ble avgjort i 2015.

Mye støv skapte problemer gjennom helgen og Q4 ble avlyst. Vi regner med arrangøren har lært av problemene som oppsto i fjor. Forøvrig er dette en bane som byr på flere forbikjørings-muligheter i forhold til mange andre baner. Den gangen var det Robin Larsson som vant løpet, mens Solberg sikret VM tittelen med sin 3 plass. Dvs han trengte bare 4 poeng i kvalet og var klar Verdensmester allerede før semifinalene.

Mattias Ekstrøm som har hatt en fantastik flott sesong sikret VM tittelen i Tyskland (R11), og leder med 30 poeng i sammendraget. Dersom Ekstrøm skulle ende opp på null poeng og Solberg vinne med maks poengscore som er 30 poeng vinner allikevel Ekstrøm VM med flest rundeseiere. Ekstrøm har 4 rundeseiere i 2016, mens Petter Solberg bare har vunnet en runde. Seieren kom i Portugal i årets første runde. Dermed jakter fortsatt Petter Solberg sin 10. rundeseier i VM totalt. VM har blitt arrangert 3 år.

Solberg er før Ekstrøm den eneste verdensmester i Rallycross (2014 og 2015).

ANNONSE: Har du lyst til å kjøre selv? - Trykk på bilde for mer info!

Hoonigan Racing fører Andreas Bakkerud har hatt en god sesong fra Lånke (R5) med to seiere, to andreplasser og en tredjeplass i den forrige runden på Esteringbanen i Tyskland. Der var det overaskende Kevin Eriksson som vant etter glimrende kjøring i første sving (forsidebilde). 19 åringen som er sønn av Andreas Eriksson, Olsbergs MSE eier tok også sin aller første pallplass i Supercar i Argentina, dette skjedde i 2014 men da på banen i San Luis.

I team mesterskapet er det fortsatt åpent, men EKS Audi har et lite overtak som de har hatt hele året. Peugeot Hansen har stadig krympet inn dette forspranget, men i Tyskland tok de en avgjørelse som kan koste team mesterskapet. Kevin Hansen som kjører for Hansen Academy fikk kjøre inn til 3. plass i semifinalen foran sin bror Timmy som kjører for mesterskapspoeng. Sebastien Loeb endte på plassen etter det igjen.

Dermed kunne Peugeot Hansen ha vært minimum 3 poeng nærmere, nå skiller det 17 poeng i mesterskapet mellom de to teame. Men kanskje hadde Peugeot Hansen allerede innsett at EKS var for langt foran. Mattias Ekstrøm som allerede er klar Verdensmester kommer til å kjører for team mesterskapet sammen med finnen Toomas "Topi" Heikkinen som nok en gang har hatt en skuffende sesong etter VM sølvet i 2014.

"Topi" kjørte inn til to pallplasser på de to første løpende i Portugal og Tyskland (Hockenheim), deretter har han stått utenfor finalen på 8 av de resterende 9 rundene.

Vi går også en spennende "pre-seson" i møte, og nye biler, team er ventet inn i Rallycross i fremtiden. Rallycross.no kommer til oppdatere utover vinteren, ellers så er det bare å like oss på Facebook -så får dere alt av nyheter fortløpende.

Følg VM Rallycross fra Argentina på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Autodrom, Rosari - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX Lites / RX Lites Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Resultater VM

Livetiming (tider VM)!

NRK2 sender søndag fra kl 18.00

Se alle TV-Sendinger fra VM, EM og NM på RX-TV!

Se resultater og poengstilling NM Rallycross!