Bakkerud tok bronse og Solberg snytt for medalje i VM!

Andreas Bakkerud har tatt bronsen i årets rallycross VM etter mye dramatikk. Mattias Ekstrøm var allerede klar verdensmester før siste runde i Argentina. Mens Petter Solberg som er dobbelt verdensmester kjørte fantastisk og vant alle fire kvalifiseringsomganger. I første semifinalen fikk Solberg en smell i forstillinga og var sjanseløs til å gå videre. Dermed tapte han sølvet til Johan Kristoffersson som vant semifinalen og tok andreplass i finalen.

Solberg sin protest ble ikke tatt til følge!

Andreas Bakkerud vant den andre semifinalen, og med seier i finalen tok han sin første VM medalje. Dermed endte Petter Solberg på 4. plass i VM Rallycross 2016. Det var etter løpet noe usikkerhet om at Timur Timerzyanov kunne blitt disket etter en påkjørsel i første semifinale. Dersom Timur hadde blitt disket ville Solberg tatt bronse, og Bakkerud fjerdeplass. Slik resultatene endte er det Andreas Bakkerud som tok bronsen, de to står "poenglikt", men Bakkerud har flere seiere enn Solberg (3 vs 1).

Ekstrøm som driver sitt eget team og sammen med team kompis, finske Toomas "Topi" Heikinnen sikret de VM tittelen i Team mesterskapet. Dermed er det nå tre forskjellige team som har vunnet VM tittelen på de tre årene det har blitt kjørt VM i Rallycross. I 2014 var det Olsbergs MSE (Ford) som vant med Andreas Bakkerud og Reinis Nitiss. I 2015 var det Peugeot Hansen med Timmy Hansen og Davy Jeanney som ble verdensmestere for team.

Mens det altså i år var nevnte Ekstrøm og Heikkinen som tok seieren for EKS Audi. Det vil si at det er tre forskjellige bilmerker som har vunnet team mesterskapet.

Kampen om medaljene sto mellom Petter Solberg, Johan Kristoffersson og Andreas Bakkerud. Bakkerud som tok inn tre poeng på Kristoffersson i kvalifiseringen lå før løpet 7 poeng bak. Solberg hadde god kontroll lenge og tok 16 poeng i kvalifieringen, men etter mye kaos i starten i begge semifinalene endte det hele opp med at Solberg fikk styringen ødelagt på sin Citroën DS3.

Dette er bilen som ble truffet og sendt videre inn i Solberg sin bil. Timur Timerzyanov er team kamerat med Janis Baumanis og begge disse endte utenfor finale i likehet med Petter Solberg etter mye dramatikk i andre sving i første semifinale. Det førte ikke til noen disk av Timur og bronsen går til Andreas Bakkerud som har sin beste sesong i VM og tar sin første individuelle medalje. Bakkerud er også verdensmester for team fra 2014 da han kjørte for Olsbergs MSE.

En utrolig klønete første og andre sving kombinasjon samt uvettig kjøring skapte mye unødvendig dramatikk i VM finalen i Rallycross. Det var hard kjøring i begge semifinaler.