NAF trekker seg ut av Norges Bilsportforbund

I går ble det kjent at Norges Automobil Forbund (NAF) trekker seg ut av Norges Bilsport Forbund (NBF). Det er foreløpig ikke kjent hvilken konsekvenser dette vil få for motorsporten i Norge, men det er kjent at den  norske VM runden i Rallycross 10.-11. juni på Lånkebanen skulle vært arrangert av NAF Motorsport Trønderlag. Samme klubb skal i utgangspunktet også arrangere 4. NM runde i Rallycross. Totalt 16 førere som har tatt poeng i 2016 representerte NAF, så dette er en veldig liten andel i Rallycross.

OPPDATERING: PRESSEMELDING FRA KNA 30.11.2016

Det er ingen grunn til å gjøren noen drastiske tiltak for førere som representerer NAF i Rallycross foreløpig. I utgangspunktet skal et klubbskifte meldes NBF senest 15. september året før (for å slippe avgift). Men det er fortsatt mulig å skifte klubb rett før sesongen mot en liten avgift på 400,- Kroner for "duplikat av lisens". Se mer neders i saken på søknadsskjema.

NM Supernasjonal kjøres over fire klasser og totalt er det 14 førere som har tatt poeng i 2016 som har deltatt for NAF, deriblant Norgesmester Erik Svartås som kjører for NAF Øvre Østfold. Til sammenligning har 71 førere som representerer NMK (Norsk Motor Klubb) tatt poeng i år, i tillegg til 11 stk fra KNA (Kongelig Norsk Automobil Forbund) og 5 stk fra KAK (Kristiansand Automobil Klubb). Dersom vi regner med Supercar NM og Rallycross Junior Cup er fordelingen slik; NMK 92 stk, NAF 16 stk, KNA 15 stk og KAK 5 stk

VM Rallycross i fare uten støtte fra NAF

NAF gikk før 2016 inn som tittelsponsor til VM Runden på Lånke, og arrangementet har blitt markedsført som NAF World RX of Norway det siste året. Det er ventet en utalelse på arrangørens facebook side ila kort tid. I følge kilder Rallycross.no har vært i kontakt med trekker NAF all sin støtte til motorsport og dette er det uenighet med KNA som har forårsaket. I følge sine egne nettsider har KNA "rettigheter på Bilsport" på i Norge, og har delegert ansvaret til NBF som igjen er tilsluttet andre klubber.

Børre Skiaker er generalsekretær i KNA og sitter på mange av svarene om hva som skjer for Norsk motorsport fremover. Han er en tidligere aktiv utøver som gikk fra en stilling i NAF og byttet til KNA I 2013. I dag startet forøvrig Generalforsamlingen i FIA (det internasjonale bilsport forbundet) som i 1904 ga KNA rettighetene til bilsport i Norge. NAF er også medlem i FIA så tidspunktet er mest sansynlig nøye planlagt. Så får vi håpe fornuften seierer og at alle kan dra i samme retning i årene fremover.

En avtale undertegnet i 1904 kan kun endres på et årsmøte i KNA, eller at FIA velger å gi rettighetene til Norsk Bilsport til andre enn KNA. I utgangspunktet har FIA sagt at de ikke vil blande seg, men det vil få store konsekvenser nå som NAF trekker seg ut fra 01.01.2017.

LES VEDTEKTER HER!

Vi kommer tilbake når det er noe nytt i saken. Følg Rallycross.no på vår Facebook side.

Utdrag fra pressemelding NAF (Les hele her).

Hovedstyret i NAF besluttet også å sette ned en arbeidsgruppe som skal se på mulige alternative løsninger for våre lokalavdelinger, funksjonærer og aktive. Det legges til grunn for arbeidsgruppen at bilsportutøvere og andre engasjerte skal ivaretas på en best mulig måte i denne overgangen.

Vår første prioritet nå er å ivareta alle store og små bilsportutøvere, som lojalt har støttet opp om klubben sin. I tiden framover vil våre krefter settes inn i arbeidet for at alle utøvere skal få muligheten til å fortsette med bilsport.

INFO HENTET FRA BILSPORT.NO

Bytte av klubb ved årsskifte

Bytte av klubb i sesongen