Petter Solberg kobles til Volkswagen i Rallycross

Oppsiktvekkende nyheter lekket ut natt til onsdag der Petter Solberg blir koblet til Johan Kristoffersson og Volkswagen. De har vært to av frontfigurene i Rallycross siden sporten fikk VM status i 2014. Solberg har driftet sitt eget Rallycross team siden 2013 med en Citroën DS3. Han har flere ganger utalt i media at han er i dialog om fabrikkstøtte. Det første EM året ble ingen suksess, men både i 2014 og 2015 ble Solberg Verdensmester i Rallycross. Johan Kristoffersson som tok sølv i fjorårets rallycross VM har også bronse fra 2015, og de to har totalt 30 pallplasser i VM Rallycross.

Sveske Expressen la først ut nyheten!

Dette vil garantert bli "dagens snakkis" utover onsdag den 11. januar, men det er viktig å poengtere at nyheten ikke er bekreftet av noen av de to førerne!

SAKEN VI SKREV KL 02.06 ER BEKREFTET (OPPDATERING)

Petter står bokført med 9 seiere og totalt 22 pallplasser i VM på de tre årene det har blitt arrangert. Han har deltatt i samtlige løp, totalt 37 løp har blitt kjørt. Johan Kristoffersson kjørte kun fire løp i 2014 og det ble ingen pallplaseringer. Derimot tok svensken 5 pallplasser 2015 og 3 pallplasser 2016 og står totalt med 8 pallplasser i VM, derav to seiere. Han har også en rekke meritter innen asfaltracing og er sett på som en av Solberg største utfordrere i fremtiden.

Men for bare noen uker siden slo det ned som en bombe at Marklund Motorsport trakk seg ut av Volkswagen RX Sweden. Det ble spekulert i om Kristoffersson kunne fortsette sin Rallycross karriere. Det finnes få team der man kommer inn uten mye penger i VM, og de fleste utøvere må foreløpig ha med seg en god slant penger i tillegg til sitt talent. Selv Petter Solberg har brukt mye egne penger på Rallycross de siste årene.

Dreamteam

Dersom man legger sammen poengene de to førerne har oppnådd de to siste sesongene ville Solberg / Kristoffersson tatt hjem to VM titler for team. Men så enkelt blir det neppe i 2017 når Solberg eventuelt skal kjøre en helt annen bil og begge jakter VM tittelen i førermesterskapet. Petter Solberg er perfeksjonist, og en petimerer til oppsett og hvordan han ønsker å ha sin bil. Det spørs om den kombinasjonen er mulig å gjennomføre i et eventuelt team der det er flere ingeniører enn de håndplukkende fra Solberg selv.

Legger man sammen poengene ser det slik ut i team mesterskapet:

2015: 535 poeng / vinner Peugeot Hansen 476 poeng (13 løp)

2016: 479 poeng / vinner EKS Audi 422 poeng (12 løp)

Knapt med tid frem mot sesongstart

Teamsjef i Kristoffersson Motorsport (KMS), Tommy Kristoffersson fortalte P4 Värmland like før jul "at de kun har ett tomt kaross hemma i värkstaden", etter at Marklund Motorsport brøt samarbeidet i Volkswagen RX Sweden. Marklund Motorsport opplyste Rallycross.no i den sammenheng at de kjøpte alt utsyr av KMS før 2016 sesongen. Petter Solberg har en ny bil i Torsby som er klar for montering, men det er ikke bekreftet hvilken modell dette er. Dersom dette ikke er en Volkswagen rekker de neppe å utvikle en vinnerbil på denne korte tiden. Hva som finnes på bruktmarkedet er usikkert, og Solberg er som nevnt en perfeksjonist.

Tommy Kristoffersson utalte like før jul at det ser bra ut!

Dette er bare informasjon om GRC

Imidlertid er Volkwagen Motorsport sterkt involvert i satsingen til Andretti Rallycross i USA der Tanner Foust og Scott Speed gjør suksess med VW Beetle i Red Bull Global Rallycross. Sistnevnte skal forøvrig delta på Race Of Campions sammen med Petter Solberg i Miami 21.-22. januar der de blant annet skal konkurrere i RX Lites biler. Det blir noen spennende dager fremover til disse ryktene og spekulasjonene eventuelt blir bekreftet eller avkreftet. Mattias Ekstrøm har heller ikke offentliggjort sin satsing for EKS, og Olsbergs MSE har solgt unna mye utstyr og ser ut til å satse på Honda i fremtiden.

Det vil bli endel spekulasjoner i de neste mnd og vi gleder oss til sesongstart i Barcelona den 1. april (og nei, det er ikke det i dag, selv om man nesten skulle tro det på Expressen sin nyhetssak). Rallycross.no oppdaterer når det er noe nytt med Petter Solberg og bilmerke for 2017 endelig er bekreftet!

PS: Andreas Bakkerud fortsetter i Hoonigan Racing med Ford!

 

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!