Flere nordmenn på startstreken i nye RX2!

 

RX2, tidligere kjent som RX Lites Cup ble pressentert på "Autosport International Show" i Bermingham i dag. Olsberg MSE og Avitas Motorsport hadde med bilen som også skal brukes på "Race Of Champions" der blant annet Sebastian Wettel, Fernando Alonso og Scott Speed skal konkurrere mot Petter Solberg. Konkurransen skal kjøres i Miami 21.-22. januar, og alle benytter identiske biler. Det er også konseptet i RX2, alle kjører identiske biler.

RX2 nytt navn for RX Lites Cup

RX2 er helt identiske, rørramme chassis, midtstilt motor med 310hk, firhjulstrekk biler designet av Olsbergs MSE og produsert i Tyrkia med Avitas Motorsport. Med strengt kontrollerte spec biler, er serien utviklet for å gi en rimelig plattform for å vise frem talentet av nye unge sjåfører. Her er det i utgangspunktet opp til sjåføren og vise sitt unike talent.

I 2017 vil det som de siste årene være 7 tellende løp i RX2 serien, presentert av Coper Tyres. Cooper Tire Europe er sponsor og offisiell dekkleverandør til den internasjonale RX2 serien. Med denne avtalen kjøres det på enhetsdekk, slik at alle stiller til start på like vilkår. Hver fører kan klasse inn 4 nye (+ 4 brukte) slicks til hver konkurranse. På det første løpet man kjører kan det klasses inn 8 nye dekk. Antall regndekk er fritt.

I 2016 viste NRK samtlige runder live, deriblant finalene i RX2. Opplegget for i år er foreløpig ikke bekreftet, men RX2 er en sterk rekruteringsklasse til VM. To av konkurransene holdes utenfor Europa, og flere nordmenn er ventet på startstreken i hele serien eller enkeltrunder. Terminlisten ser slik ut, og RX2 kjøres samme helg som Supercars runder med følgene datoer.

Belgium – Mettet – 13/14 May
Great Britain – Lydden Hill – 27/28 May
Norway – Hell – 10/11 June
Sweden – Holjes – 1/2 July
Canada – Trois-Rivieres – 5/6 August
France – Loheac – 2/3 September
South Africa – Cape Town – 11/12 November

Komplett terminliste for VM, EM, NM, NEZ, RallyX Nordic her.

Tidligere RX2 mestere med Kevin Eriksson (2014), Kevin Hansen (2015) og Cyril Raymond (2016) har alle gått videre til Supercars. Kevin Hansen dominerte stort i EM Supercar og ble Europamester i 2016. Kevin Erikson har også flere gode resultater og flere finaler i de to årene han har deltat i VM Supercar og vant runden i Tyskland 2016.

Eriksson vant VM runden på Esteringbanen etter en fantastisk manøver i første sving.

Mange nordmenn til start

I fjor var Thomas Bryntesson en av de dominerede i RX2 med 3 seiere på de 7 rundene. Men et par løp med lite poeng sørget for at franskmannen Cyril Raymond tok seieren sammelagt. Bryntesson vant i Tyskland, Belgia og Norge. Raymond tok to seiere, de kom i Storbritania og Spania. Vi fikk også norsk seier i Latvia under finalehelgen, der Sondre Evjen til slutt vant. Simon Olofsson tok seieren på hjemmebane i Høljes (Sverige) foran 40.000 publikummere.

Noen førere vil ta steget opp fra RX2 og Joachim Hvaal har bekreftet at han skal kjøre Supercar i 2017. Hvaal tok to 3. plasser i fjor. Simon Wågø Syversen fra Hamar fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Barcelona der han endte på 3. plass. Før det hadde han bestider på tre av de foregående rundene, og han jobber mot full sesong i RX2. Thomas Holmen var også et friskt pust i RX2. Han gjorde det veldig bra i den siste runden i RallyX Nordic der han tok andreplass bak Bryntesson som sikret mesterskapet sammenlagt.

Det vil komme mer om hvilke førere som skal kjøre RX2 nærmere sesongen. Noen tar også steget opp i RX2 fra andere serier. Glenn Haug som kjørte Super 1600 i fjor har kjøpt bil, og gleder seg til en sesong i firhjulsdrift. En annen fører som er påmeldt til vinterserien RallyX On Ice med en Super Car Lits (som bilen heter) er Ben-Philip Gundersen. Han ble europamester i TouringCar 2016. Gundersen skal forsvare tittelen i TouringCar, men kjører RX2 i Høljes.

Simon Syvesen og Thomas Bryntesson fører ann foran Cyril Raymond på Lydden Hill.

Sarah McRoberts, marked og komunikasjons manager for Cooper Tire Europa, sier: "Det er viktig for oss å hjelpe sjåførene opp i gradene, så vel som topputøver i Rallycross og RX2 er nå en klar springbrett til Supercar. Vi er glad for å være sponsor av serien, som setter Cooper Tires merkevare på podiet, på alle biler, og alle sjåførenes kjøredresser.

Paul Bellamy, World RX Managing Director for IMG, forteller: "Vi bestemte oss for å bytte navn til RX2 på slutten av 2016 sesongen for å bringe klassen i tråd med World Championship. Dette året gjør vi RX2 til en virkelig internasjonal serie ved å inkludere runder i Europa, Nord-Amerika og Afrika. I 2015 opplevde vi Kevin Hansen vinne RX2 serien før han året etter tok steget opp til Supercar. At han vant europamesterskapet i rallycross beviser at RX2 er den perfekte plattform for unge sjåfører å finpusse sitt talent før man skal konkurrere på toppnivå i Supercar.

Førerpressentasjon etter resultater 2016

 

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!