Juniorførere tar steget videre opp i Supernasjonal!

Marius Bermingrud er uten tvil moden for det neste steget i sin Rallycross karriere. Han tar nå steget opp i Supernasjonal kl. 1, inntil 1600 ccm. Klassen som også kalles Super 1600 er knallhard og det kjøres med skikkelige racerbiler. Et godt eksempel på en fører som har har gått denne veien er Andreas Bakkerud som startet i Junior og nå er VM stjerne i Hoonigan Racing. Bermingrud er ikke alene om å ta steget opp fra Rallycross Junior Cup. Også Karoline Breivik, Rebecca Aamodt Nilsen og Martin Eriksen-Wiker tar neste steg på stigen.

Les også en sak på Juniorcup-RX!

Ungjenta fra Bergen kjørte også noen løp i Vestlandsmesterskapet i fjor med sin Volvo S40. Bilde over er tatt på Eikås i Bergen, Bjørn Mangne Moland Enge i Citroën C4 jager bak. Hun deltok også i NM Finalen på Momarken med denne bilen etter en sesong i Junior som var preget av en del tekniske problemer. Fra tidligere har Karoline Breivik både sølv og bronse i Juniorcupen. Nå blir det full NM satsing i Supernasjonal kl. 4, over 2400 ccm.

Martin Eriksen-Wiker har gått til anskaffelse av en Volvo C30 som tidligere har blitt kjørt av Marius Vardeberg. Dette er en bra bil som også går i TouringCar, så det er stor sansynlighet at Eriksen-Wiker får sin internasjonale debut allerede i 2017. Vi så Martin på sin første test i fjor høst med denne bilen, og at det finnes talent er det ingen tvil om. Målet er å kjøre full NM serie i Supernasnjonal kl. 2, intill 2000 ccm med denne bilen i første omgang, kan Martin fortelle.

Eriksen-Wiker kommer opprinnelig fra Crosskart, men kjørte en sesong i Rallycross Junior Cup i 2016 der han blant annet vant et løp på Dokka etter mye dramatikk. Han liker å skru bil og målsetningen med å kjøre er og ha det moro. Benytt også muligheten til å se førerprofilen til Martin på Juniorcup-RX (de som går opp fjernes fra juniorsiden før sesongstart).

Rebecca Nilsen Aamodt er nå for gammel til å kjøre i Juniorklassen. Hun skal også fortsette videre i rallycross, og tar steget opp i en Super 1600 i likhet med Bermingrud. Det blir fortsatt en Ford Fiesta, men en som er endel hakk raskere. Hun skal overta bilen som broren Robert Aamodt har kjørt tidligere. Aller først er det trening og det å bli vant til bilen og giringen som er planen kan Robert fortelle Rallycross.no

Bermingrud skal kjøre en Saxo som får full gjennomgang, monteringen er godt i gang!

Drømmer om RX2 i fremtiden.

Jeg har nettopp fått førerkort, og nå skal jeg ut i "en skikkelig racebil" som Oscar eier. Når han sier Oscar mener han Oscar Lund som har bygget denne bilen som har tatt hjem NM titler på rekke å rad i både Rallycross og Bakkeløp med Børre Biksrud, Trond Marthinsen og Thomas Hårberg. Bilen Bermingrud skal kjøre er en Citroën Saxo. Marius forteller Rallycross.no at han er stolt over hva han og familien har fått til og ønsker å takke alle sine sponsorer.

Vi skal ikke legge for stort press på ungutten fra Eiker, men nå har han virkelig muligheten til å vise hva han duger til som sjøfør. Bermingrud kjørte 5. og 7. tider med sin gamle Honda på Momarken i Super 1600, da han deltok i Juniorklassen. Bermingrud vant tre av fem løp i Rallycross Junior Cup i 2016, han vant også sammelagt. Designet er klart, og Bermingrud Racing håper å starte testing med Saxo´n så fort banene åpner igjen, og forholdene ligger til rette. Se terminlisten 2017 her!

Super 1600 er riktignok en knallhard klasse og mange førere kan kjempe om medaljene til slutt. Flere har byttet bil, blant annet kommer Martin Kjær i en Opel Corsa (ex Lia). Isaksætre har fortsatt sin bil stående på Flisa, selv om han jobber for fullt mot EM med en annen bil. I tillegg er det store muligheter for at Asgeir Taraldsen tar et år til i sin Renault Clio (ex Mats Lysen) - og Taraldsen jakter i tilfelle gull!

Marius Bermingrud har utvilsomt talentet som kreves for å gjøre det bra i internasjonal rallycross. Men han er samtidig ydmyk og glad for muligheten han nå har fått med å kjøre i Super 1600 her hjemme i Norge. Han kommer også til å kjøre bakkeløpet på "hjemmebane" i Vikersund. Utover dette blir det full satsing på NM Rallycross, og han har ikke lukket døren for internasjonale RX2 deltagelse enda. Dette er en drøm, og skulle muligheten by seg ser han ikke bort fra at han hopper på.

Informasjon fra Skaar Racing Team

Samtidig som det er flere førere som går opp i andre klasser, er det stadig flere som ønsker å kjøre Rallycross Junior Cup. Flere nye førere vil snart bli pressentert. Vi kommer til å fortsette å ha fokus på Juniorcup-RX i 2017, og vårt mål er at det skal være lettere å ta steget inn i Rallycross i fremtiden. Skaar Racing Team eier og drifter Rallycross.no, men i tillegg er vi promotor for Rallycross Junior Cup. Vi ønsker derfor tilsendt info om nye førere i Juniorcup-RX, og alle får sin egen førerprofil her.

Vi ønsker også gode tips om norsk og internasjonal Rallycross!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

FØLG RALLYCROSS.NO

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!