Brødrene Hvaal satser på Hedstrøm Motorsport!

Alexander Hvaal gjorde en sensasjonell overgang fra Super 1600 til Supercar. Etter å ha kjørt i Norge noen år tok han steget inn i Hansen Motorsport i en Citroën C4 til 2012 sesongen. Det første året var "Alex" i flere finaler (bilder over) og kjempet lenge om medalje sammenlagt i EM. Etter dette har det gått litt opp å ned. Han trapper litt ned i 2017 i følge seg selv. En som tar steget opp er broren Joachim Hvaal som har kjørt RX2 de siste sesongene med gode resultater. Nå stiller begge til start i Supercar biler fra Hedstrøm Motorsport.

Brødrene Hvaal overtar bilene Peter Hedstrøm og Christer Dalmans kjørte RallyX Nordic i 2016.

Joachim skal kjøre en Ford Fiesta (tidligere Olsbergs MSE bil) og satser fullt på både RallyX Nordic og EM Supercar. Alexander satser fullt på RallyX Nordic og skal kjøre de tre første EM løpene. Peter Hedstrøm som selv har tre SM guld har satset knallhardt de siste sesongene. Teamsjefen skal ikke kjøre RallyX Nordic, her stiller Christer Dalmans i hans Polo. Han satser derimot videre i EM med sin egen VW Polo og vil vurdere noen VM runder underveis.

Alexander Hvaal vant de to aller siste EM rundene i Supercar før sporten fikk VM status. Han tok seiere både i Østerrike og Tyskland 2013, og skrev før den neste sesongen kontrakt med Petter Solberg om å kjøre andrebilen i 2014. Etter flere tester gikk det ikke som forventet utover i sesongen. Det endte med bitter strid de to i mellom, og "Alex" stilte til Høljes med en egen bil fra Hansen Motorsport (bilen han kjørte året før) i egne farger. Etter dette kjørte han veldig få løp, og jobbet lenge med å finne tilbake gleden med rallycross.

Les mer om striden her!

Alexander kjørte i 2016 en Beetle fra Eklund Motorsport, og ble for aller første gang Norgesmester i Rallycross. Den tittelen sikret han på sin hjemmebane Grenland Motorsenter under finalerunden i RallyX Nordic i oktober. Nå skal han kjøre en VW Polo i Hedstrøm Motorsport, mens broren Joachim som nevnt over skal kjøre en Ford Fiesta. Dette blir den første sesongen til Joachim i Supercar. Han har de siste årene kjørt RX2 og har flere pallplasser og finaler.

Tidligere har han i likhet med broren startet i Rallycross Junior Cup, han er også den fører som har vunnet flest løp i Juniorklassen gjennom tidene (bilde over). Etter dette kjørte han et par sesonger i Shorcar, der man kjører heftige små racerbiler i både racing og rallycross konkurranser. Fartsfølelsen blir god å ha med seg når han nå går over i Supercar. Joachim vil lære mest mulig i 2017, mens Alexander går for seier i RallyX Nordic. Hedstrøm har bevist at Poloen blir å regne med i RallyX Nordic og EM gjennom sine gode resultater i 2016.

Joachim som ikke var til stedet på bilde har begynt å jobbe som gravemaskinfører i farens firma. Tom Hvaal AS er et suksess firma som graver seg gjennom Norge på kryss og tverrs. Storebror Alexander (til høyre på bilde) har også begynt i familiefirmaet, og sitter på kontoret som prosjektleder. Hedstrøm i midten har har bygd opp sitt motorsport firma enormt de siste årene, og teamet disponerer nå hele 5 biler (de har også to eldre Skoda´er). Christer Dalmans til venstre er to ganger svensk mester i Snøscootercross.

 

 Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN