Norsk 14 åring følger i Kevin Hansen sine hjulspor!

Ole Henry Steinsholt er et navn å merke seg først som sist. Unggutten fra Larvik har kjørt flere sesonger i Crosskart, men i 2017 tar han steget over i Rallycross. Han er for ung til å kunne delta i Rallycross Junior Cup i Norge. Dermed blir løsningen å kjøre internasjonalt. Han gjør som fjorårets suverene Europamester i Supercar, svenske Kevin Hansen (18). Steinsholt er kun fjorten år, og skal delta i MSA British Rallycross Championship Swift Juniors i 2017.
 
 
Kevin Hansen i sin Suzuki Swift 2013 er fast VM fører for Team Peugeot Hansen i 2017
 
Dermed følger Ole Henry Steinsholt i hjulsporene til 2016 FIA European Rallycross Champion, Kevin Hansen som reiste til UK for å konkurrere i Swift Rallycross Championships sesongen 2012/13. Hansen vant forøvrig denne serien før han tok steget over i SuperCar Lites der han vant RallyX Nordic i 2014 (+ noen løp i RX2 etter han fylte 16 år). I 2015 vant Kevin Hansen RX2 serien før han ble Europamester i Supercar 2016.
 
Kevin Hansen har vunnet alle mesterskap han har stilt opp i, og om to uker "debuterer" han i VM Supercar. Det vil si, han skal for første gang kjører full sesong i VM. Kevin kjørte flere VM runder i 2016, og fikk prøvd seg i Argentina i 2015 (fjerdeplass). Kevin Hansen og Ole Henry Steinsholt er ikke alene om å gå denne veien i sin Rallycross karriere.
 
Flere gode førerer har startet sin karriere i Swift Cup, deriblant Liam Doran, Danny Way og Dan Rook. Med ferdighetene som Steinsholt har vist i Crosskart må han finne seg i å være en av favorittene i Storbritania. Ole Henry Steinsholt som allerede er Norgesmester i 125 ccm crosskart og vinner av NEZ 2016 har i tillegg tre sølvmedaljer i det danske mesterskapet. Steinsholt fikk også sin debut i bilcross i 2016, da han kjørte et løp i Danmark.
Steinsholt fortsetter i Crosskart, men tar steget opp i 250 ccm
 
Det er et stort apparat rundt 14 åringen som denne helgen (søndag) debuterer på Croft. Hans far Kim Steinsholt har masse erfaring fra Bilcross og Rallycross, og bestefar likeså. I tillegg har han fått med seg Rallycross fører David Nordgard som mentor. Nordgård kjører selv EM i TouringCar. Per Olaf Storemyr er også med i teamet, han er mest kjent fra arrangement og PR arbeid i NMK Grenland. De har kjørt tester med bilen og teamet som skal drifte bilen.
Peter Gwynne Motorsport kom til Norge med treningbilen i vinter, den står igjen her for trening og testing. Dermes skal alt ligge til rette for at unggutten fra Larvik skal kunne lykkes. Han er også er endel av Team Norway der de har et godt støtteapperat fra Norges Bilsportforbund.

 

Det å konkurrere i Swift Rallycross Championships er en utmerket måte å få viktig internasjonal erfaring, forteller Steinsholt til Rallycross.no Han synes det er uvant å kjøre en høyrestyrt bil, men har begynt å venne seg til bilen. Dette vil hjelpe meg å utvikle meg som sjåfør og vil forhåpentligvis gi meg et fortrinn når jeg er seksten og kan begynne å kjøre i norske mesterskap.

Swift Championships Organiserer Peter Gwynne forteller at han er glad for at teamet rundt Ole Henry har sett at deres mesterskap er et godt alternativ og kjøres med like konkurransevilkår. Han anser dette som en god mulighet for unge førere til utvikle seg for internasjonal rallycross. Han roser også sin unge fører som også opptatt av å lære mekanikken og arbeidet med en løpsbil.

Flere norske til start!

Unggutten fra Larvik har ambisjoner om å kjempe om en pallplass i mesterskapet sammenlagt i år. Den første runden kjøres på Croft Circuit søndag 19. mars 2017. Ole Henry Steinsholt er ikke alene om å delta i dette løpet, også Martin Kjær, Christoffer Lia og Ada Marie Hvaal er påmeldt. De tre sistnevte kjører i "senior" klassen, alle med like Suzuki Swift biler.

Christoffer Lia som tok bronse i Super 1600 skal ta en pause fra Rallycross i 2017, men han gleder seg stort til å kjøre en Cup med identiske biler. Kjær har forøvrig kjøpt gamlebilen (Opel Corsa) til Lia og skal delta i NM i år. Han er en dyktig sjåfør som kan være med å kjempe i A-finaler. Ada Marie kjørte meget bra i fjor, og skal også kjøre full sesong i NM. Dermed er det perfekt med oppkjøring denne helgen i Suzuki Swift Cup.

De norske førerne har gode muligheter til å hevde seg denne helgen!

LES MER OM LØPET HER (ENGELSK).

Championship Calendar
Round 1 - 19th March - Croft Circuit
Round 2 - 17th April - Lydden Hill
Round 3 - 25th June - Pembrey Circuit

Rounds 4 & 5 - Mondello Park (Ire)
Round 6 - 28th August - Lydden Hill
Rounds 7 & 8 - Pembrey Circuit
Round 9 - 21st October - Croft Circuit