Temte kan i værste fall miste hele EM sesongen!

Ole Kristian Temte har akuratt kommet frem til Oreca i Frankrike. Teamet har ikke fått den starten på sesongen de ønsket seg. En nyoverhalt motor går ikke som den skal og teamet fant ikke feilen før de reiste. Vi skulle egentlig sendt ut en pressemelding med den gode nyheten at vi i år skal være "permanent drivers" i FIA European Rallycross Championship, forteller Temte. I steden for denne "planlagte gla´saken" jager teamet tiden rundt i Europa dag og natt for å sin deadline.

Startliste Barcelona EM Supercar / Touringcar her!

Bilde er fra i fjor, og Ole Kristian Temte hadde gledet seg til å vise årets design!

Denne helgen er det åpningsløpet i VM / EM Supercar og EM Touringcar i Barcelona. Hele åtte permanente førerer er påmeldt til hele EM serie i Supercar og Ole Kristian Temte er en av disse. Reglene er slik at 25 permanente førere skulle få plass, og hver fører måtte forhåndbetale hele startkontigenten før sesongen. Det viste seg at 29 førere gjorde dette, og FIA / IMG åpnet for inntil 35 startende i klassen. Dersom Temte ikke kommer til start i Barcelona risikerer han "å miste sin plass".

Nyoverhalt motor til mye penger

Vi fikk igjen en nyoverhalt motor fra våre ingeniører i Frankrike. Motoren ble motoren levert forrige uke. Da var den allerede forsinket, men så viser det seg å være feil på elektronikken til motor og bilen går ikke, fortellen en oppgitt Temte til Rallycross.no. Etter å ha jobbet kontinuerlig i tre døgn hjemme i verkstedet i Nedre Eiker uten å komme frem til løsning har vi nå gjort et desperat forsøk og reiser med teambuss til Frankrike i håp om å rette feil på fabrikk. Om vi skal rekke EM-åpningen må vi være i Barcelona på torsdag, de ankom Oreca i Frankrike ved 13 tiden onsdag.

Alle forsinkelser og problemer med motor og elektronikk har ført til at vi reiser nedover med en bil med over 30 uferdige punkter. Det er avtalt med mekanikere fra flere land som kommer på hvert sitt fly til forskjellige destinasjoner i Europa i håp om å få ting ferdig. Om vi misser EM-åpning i Barcelona kan vi i ytterste konsekvens miste hele sesongen på grunn av regler rundt dette.

Ole Kristian Temte så på livet i lykklige gatan i Høljes 2016 med 45.000 tilskuere.

Temte kan fortelle at dette har vært meget kostbart. Men han opplever også mye hyggelig, middagen i går ble inntatt hjemme hos fans i Nederland. Ingeniørene fra Oreca står klare fra 14.00. De har også leid Magny Cours banen i 20 min mellom i ettermiddag / kveld. Dette er dersom vi får til noe med bilen. Barcelona er 10-13 timer reisetid fra Oreca fabrikken som ligger i Frankrike.

- "Er nok litt negativ akkurat nå men gir ikke opp før franskmannen har konsumert både rødvin og baguette", avslutter Ole Kristian Temte!

Offisielle linker: www.okmotorsport.no www.facebook.com/okmotorsport Twitter: #oktemte Instagram: @olekristiantemte www.fiaworldrallycross.com 

EM Supercar 2017:

  • 31 mars-02 april BarcelonaRX, Spain
  • 09-11 juni HellRX,Norway
  • 30 jun.02 jul HoljesRX, Sweden
  • 01-03 sept LoheacRX,France
  • 15-17 sept Riga, LatviaRX 

Se komplett terminliste her!

PS: Vi lager en sak med linker til løpet i Barcelona fredag morgen!