Følg VM runden i Rallycross fra Barcelona her!

Denne helgen er det VM åpning i Rallycross på Circuit de Barcelona-Catalunia i Spania. Det er tredje året det kjøres på denne banen og de tidligere vinnere er Petter Solberg og Mattias Ekstrøm. Banerekorden har Johan Kristoffersson fra 2015, den lyder på 45,212. Sistnevnte kjører i år i PSRX Volkswagen Team Sweden med Petter Solberg. Løpet kan dere følge med linker nedenfor fra Rallycross.no!

LES SAKEN OM EM RALLYCROSS HER!

Følg VM Rallycross fra Barcelona på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit Barcelona-Catalunia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar og Touring Cars

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Touring Cars)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK sender søndag fra kl 14.45

(NB: NRK sender ikke live, en time forsyvet)

NRK LIVE (KUN PÅ NETT)!

SVT sender søndag fra kl 14.00 (live, kun på TV)

Tidskjema ligger neders i saken

Solberg og Bakkerud favoritter i VM runden

Mattias Ekstrøm tok fire seiere og ble verdensmester for første gang i 2016.

Mattias Ekstrøm som startet med bilsport i 1994 og har drømt om å bli verdensmester i mange år. Han kjører til vanlig DTM i Tyskland og har vært profesjonell "racerfører" for Audi helt siden 2001. Ekstrøm som kjører både DTM og VM Rallycross i år får en hektisk sesong. Det hadde han også i fjor da han ble verdensmester da han blant annet kjørte to løp samme helg på Hockenheim. Han vant faktisk rallycross runden. Ekstrøm skal også kjøre dobdeltrunde med både DTM og Rallycross på Hockenheim i år. EKS tok også team mesterskapet!

SE ALLE 2017 BILENE HER!

Petter Solberg i VW Polo GTI

I januar ble det kjent at Petter Solberg og Johan Kristoffersson dannet et team med fabrikksstøtte fra Volkswagen. Teamet har de siste ukene fått masse oppmerksomhet, og begge førerne er gode nok til å kjempe om VM gullet i 2017. Solberg som er Verdensmester fra 2014 og 2015 tok kun en fjerdeplass i fjor -men var et poeng bak sølvplassen til Johan Kristoffersson. Hovedårsaken til at Solberg endte uten medalje i 2016 var den forferdelige helgen i Latvia, der han blant annet ble disket i en omgang.

Johan Kristoffersson tok bronse i 2015 foran vår egen Andreas Bakkerud. Dersom de to førerne Solberg og Kristoffersson hadde plukket poeng for samme team hadde de vunnet team mesterskapet de to siste årene. Det betyr at de må tåle et favorittstempel i årets team mesterskap. Flere team har nå satset hardt, og fabrikkene er inne å støtter Ford, Peugoet, Audi og Volkswagen. Bakkerud som tok fjerdeplass i 2015 sikret seg bronsen med flere seiere enn Solberg i fjor. De norske førerne endte på lik poengsum, ett bak svenske Kristoffersson.

18 permanente førere kjemper om VM poeng i årets sesong som starter i Barcelona.

Sterk kandidat til VM tittelen!

Andreas Bakkerud som har kjørt for Hoonigan Racing Divisjon det siste året har utviklet seg voldsomt de siste årene. Nå stiller han til start som en av de sterkeste utfordrene til førere som Solberg og Loeb i Rallycross VM. Det er seks-sju førere som kan vinne VM sammenlagt, og Bakkerud er definitivt en av disse. Bilen han kjører er en M-Sport bygd Ford Focus RS. Dersom teamet hadde unngått "barnesykdommene" i fjor hadde bergenseren vert med å kjempe om VM gullet allerede første sesongen med den nye bil og teamet.

Bakkerud vant 3 runder i fjor, og er oppe i totalt 6 seiere i sin VM karriere. Solberg har stått på sine 9 seiere helt siden åpningsrunden i Portugal 2016 - han tok bare en seier i fjor! Ekstrøm er også oppe på 6 seiere etter sine fire VM seiere i 2016 da han også sikret VM tittelen for aller første gang. Det var også Ekstrøm sitt team sitt team EKS som stakk av med VM tittelen i team mesterskapet. Den tok han sammen med Toomas Heikkinen fra Finland.

Team mesterskapet henger høyt!

 De to skal også plukke poeng for EKS i 2017, men i tillegg har de fått med seg Reinis Nitiss som tredje fører. Olsbergs MSE som vant i 2014 med Andreas Bakkerud og nevte Nitiss stiller ikke denne sesongen. De utvikler en Honda og kommer kanskje i 2018 (uten at noe er bekreftet). Teamet sater stort i Global Rallycross (USA) og kjører for andre året med sin Honda Civic i år. Kevin Eriksson som er sønn av teamsjef Andreas har derfor i år valgt å kjøre for MJP Racing Team Austria som har satset knallhardt de siste årene.

Både Audi og Peugeot stiller i år med 3 bils-team.

Eriksson vant runden i Tyskland 2016 og kan fort bli en joker med en rask og nyutviklet Ford. Han stiller i team med Timo Scheider som kommer fra Tyskland og har to DTM tittler i likhet med Ekstrøm. Fjorårets førere ble i teamet til Max Pucher ble "kuppet" til Manfred Stohl som har utviklet biler for MJP Racing Team Austria de siste årene. Men for rallycross fansen er dette positivt, det førte til at to ekstra førere fikk plass. Både Timur Timerzyanov og Janis Baumais er pengesterke førere som sitter i gode biler i et STARD. Begge er Europamestere for SET Promotion i Super 1600 i henholdsvis 2010 og 2015. 

SET Promotion drifter forøvrig bilen til Nicklas Grønholm som satser på egenhånd. Grønholm kjørte i 2016 for Olsbergs MSE. Dermed be det plass til begge førerne tross at teamet satser mindre på VM i år. En som desverre ikke har fått plass i 2017 er Davy Jeanney som har kjørt for Team Peugeot Hansen de siste to årene. Jeanney vant 3 VM runder i 2015, men ble naturlignok skjøvet ned som tredjefører da WRC stjernen Sebastien Loeb kom inn i teamet til 2016 sesongen. Timmy Hansen er også en meget god fører med VM sølv fra 2015. 

De to danner teamet som skal kjempe om poengene for Team Peugeot Hansen som sikret VM tittelen i 2015. I tillegg kommer yngstemann Hansen inn, Kevin som er et utrolig stort talent. Han har vunnet det som kan vinnes helst siden han debuterte i Rallycross med en Suzuki Swift (vant også JRX Cup, en utgått serie før det). Kevin Hansen ble Europamester i Supercar 2016. DA Racing har tatt over to biler fra Peugeot, deriblant vinnerbilen til Kevin Hansen.

DA Racing er et team som satser stort og har ambisjoner. Franskmannen Jean-Baptist Dubourg er sønn av teameier, og en av årets 18 permanente førere i VM Rallycross.

Står kampen mellom to team?

Hoonigan Racing Divisjon stiller i tillegg til Andreas Bakkerud med superstjernen Ken Block fra amerika. Block er mest kjent for sine Youtuvideoer i tillegg til at han var med å startet DC Shoes. I fjor måtte han finne seg i å være "annenfiolin" på banen når Bakkerud herjet som værst med 3 seiere og flere pallplasser. Ken Block tok deriomt teamet sin første pallplass da han endte på en 3. plass på Hockenheim i den andre runden. Nå har begge fått et år til, og det ser ut som samarbeidet fungerer meget bra - begge veier!

Som nevnt tidligere i saken stiller også PSRX Volkswagen Team Sweden med et sterkt lag. Dermed kan det bli det fjerde teamet på fire år som tar VM titelen i team mesterskapet. EKS som vant i 2016 må få opp tempoet til Toomas Heikinnen som har hatt to litt dårlige sesonger etter at han tok VM sølvet i 2014. Rallycross.no spår at Peugoet Hansen kommer til å bli den sterkeste utfordrdreren til Solberg og Kristoffersson. Totalt 6 team kjemper om mesterskapet.

LES MER OM ALLE VM TEAMENE HER!

VIDEO FRA FØRERPRESSANTASJON

TIDSKJEMA

Saturday 1 April
0800 Media sign-on opens
0830 Photographers’ briefing
0900 Practice – all categories
1145 Monster Energy Truck Show
1200 Q1: TouringCar, Euro Supercar, World RX
1330 Legend Rally Cars
1400 Monster Energy Rig Riot
1440 Q2: TouringCar, Euro Supercar, World RX
1600 Q3: TouringCar
1630 Autograph session: paddock, Cooper Tires dome

Sunday 2 April
0800 Media sign-on opens
0815 Photographers’ briefing
0830 Warm-up, all categories
1000 Q3: Euro Supercar and World RX
1110 Q4: Touring Car, Euro Supercar and World RX
1240 Monster Energy Truck Show
1300 Autograph session: paddock, Cooper Tires dome
1325 Monster Energy Rig Riot
1345 Semi-finals: TouringCar, Euro Supercar
Final: TouringCar
1400 LIVE WORLD RX TV SHOW BEGINS
1425 Legend Rally Cars
1440 Monster Energy Truck Show
1500 Semi-finals: World RX
Final: Euro Supercar
Final: World RX Supercar
1550 Podium