Tommy Rustad en av favorittene i EM Rallycross!

Denne helgen starter VM Rallycross som går over 12 runder fordelt fra april til november. Den første runden går på Circuit de Barcelona-Catalunia i Spania lørdag og søndag. Men det er ikke bare VM som kjøres i Rallycross, nivået har også blitt skyhøyt i EM Supercar som har ca 30 biler på startstreken denne helgen. Og hele ni av disse er norske førere fra hele landet. Det kjøres også EM i Touringcar denne helgen, der er nesten hele startfeltet fra Norge. Løpet kan dere følge med linker nedenfor!

LES SAKEN OM VM RALLYCROSS HER!

Følg VM Rallycross fra Barcelona på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit Barcelona-Catalunia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar og Touring Cars

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Touring Cars)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK sender søndag fra kl 14.45

(NB: NRK sender ikke live, en time forsyvet)

NRK LIVE (KUN PÅ NETT)!

SVT sender søndag fra kl 14.00 (live, kun på TV)

Tidskjema ligger neders i saken

Flere norske til start i Supercar / Touringcar

Ola Frøhaug og Thomas Bryntesson er klarer med sine nye Ford Fiesta Supercar biler!

Tommy Rustad er den som må tåle det største forventningspresset, han er også Europamester i Rallycross fra 2015. I tillegg til Rustad kan også Thomas Bryntesson fort bli "en joker". Han har bevist i to sesonger i RX2 at han er en fører å regne med for fremtiden. Han fikk et løp i Supercar høsten 2015, men dette blir hans virkelige debut etter mye testing og forberedelser før sesongen. Ola Frøshaug er meget startrask og har kjørt bra med Supercar de to gangene han har fått prøvd tidligere. Frøshaug har vært i to finaler på Momarken med Saab 9-3 fra Per Eklund for drøyt 10 år siden.

Les mer om satsingen til de to NMK Trøgstad førerne her!

Brødrene Hvaal har også lagt ned mye arbeid i forberedelsene før sesongen. Joachim som i likhet med Bryntesson tar steget opp fra RX2 gleder seg veldig til sin debut i Supercar denne helgen. Alexander har ambisjoner om å være med å kjempe om finalepalss. "Alex" stiller i en Volkswagen Polo (ex Marklund) sammen med teamsjef Peter Hedstrøm. Marklund Motorsport som har alle ressurser man trenger stiller også med et sterkt lag. Magda Andersson debuterer i Supercar, hun imponerte i Touringcar i 2015 og sølvet.

Anton Marklund tar steget ned fra VM klassen og bør ha mulighet til å være med i kampen om finale. Marklund har vært i VM siden helst siden starten i 2014. Marklund har en pallplass fra Canada 2015. Der kjørte også Tommy Rustad i VM klassen for Munnich Motorsport og tok en sterk fjerdeplass. Det året kjørte Rustad EM for nettopp Marklund teamet. Det endte med EM Gull til Tommy Rustad!

Rustad byttet til Albatec Racing før 2016. I fjor slet teamet voldsomt i starten med mye tekniske problemer og en litt for agressiv og desperat sjåfør. Det løsnet virkelig på slutten av sesongen og Rustad avsluttet 2016 med andreplass i Spania (etter rulling) og seier i Latvia i det site løpet. Albatec Racing som har med 3 biler denne helga stiller godt forberedt. De stiller med nye biler denne sesongen.

Tore Kristoffersen har satset og stiller til start men en ny bil. Han har kjøpt en gammel vil fra Hansen Motorsport, som de siste årene har vært brukt av Øhman teamet. Han har planer om å kjøre på hjemmebane i Trønderlag 10-11. juni og da måtte han melde seg på hele EM serien. Høydepunktet blir naturlignok å innvitere hele sirkuset hjem til Stjørdal, kan Kristoffersen fortell.

Tore Kristoffersen testet på Lånke for noen uker siden med sin nye Citroën DS3.

Henning Solberg dukker opp som troll i hanske titt og ofte. Han har tidligere utalt at han ikke synes rallycross er noe interessant før det blir A, B og C finaler igjen. Eldstebror Solberg er fan av at den raskeste vinner, og mener det blir litt for mye tilfeldigheter med semifinaler først. Men når Eklund finner fram ei god gammel folkevogn stiller Henning som en av favorittene. Dette er selvfølgelig ei "high-teck Boble", rettere sagt en Volkswagen Beetle.

Tom Daniel Tånevik som imponerte i Høljes i fjor med god fart før han fikk bilen smadret stiller også til start med sin Volvo C30 (ex Rustad). Ole Krsitian Temte har hatt store utfodringer denne uken, og onsdag var han i det hele tatt usikker om han kom seg videre fra Frankrike. Motoren ville ikke gå som den skulle, og etter 3 dager med feilsøking endte de opp hod Oreca i Frankrike som har bygd motoren og ledningnett. I morgen stiller Temte til start som en av 8 nordmenn i Supercar.

David Nordgård vant EM finalen i Touringcar på Esteringbanen i fjor høst.

Kampen om EM gullet blir norsk!

Det er riktig nok to førere som ikke er norske som stiller til start, og svenske Philip German er en dyktig sjåfør. Men vi spår at kampen om EM gullet kommer til å stå mellom flere norske førere. Ben-Philip Gundersen er regjerende Euorpamester i Touringcar, men han får hard kamp av blant annet Lars Øyvind Enerberg som gjør comeback i Rallycross. Enerberg ble Europamester i denne klasse så tidlig som i 2011 med den samme bilen som er bygd opp igjen med utviklig.

Fjorårets Europamester i Touringcar er klar til å forsvare tittelen med sin Ford Fiesta.

TIDSKJEMA

Saturday 1 April
0800 Media sign-on opens
0830 Photographers’ briefing
0900 Practice – all categories
1145 Monster Energy Truck Show
1200 Q1: TouringCar, Euro Supercar, World RX
1330 Legend Rally Cars
1400 Monster Energy Rig Riot
1440 Q2: TouringCar, Euro Supercar, World RX
1600 Q3: TouringCar
1630 Autograph session: paddock, Cooper Tires dome

Sunday 2 April
0800 Media sign-on opens
0815 Photographers’ briefing
0830 Warm-up, all categories
1000 Q3: Euro Supercar and World RX
1110 Q4: Touring Car, Euro Supercar and World RX
1240 Monster Energy Truck Show
1300 Autograph session: paddock, Cooper Tires dome
1325 Monster Energy Rig Riot
1345 Semi-finals: TouringCar, Euro Supercar
Final: TouringCar
1400 LIVE WORLD RX TV SHOW BEGINS
1425 Legend Rally Cars
1440 Monster Energy Truck Show
1500 Semi-finals: World RX
Final: Euro Supercar
Final: World RX Supercar
1550 Podium