Veien fra Gokart til Supercar for Thomas Bryntesson!

Det er en stund siden det ble klart at Thomas Bryntesson skulle satse i Supercar. Rallycross.no kunne pressentere nyheten om superteamet Ola Frøshaug og Thomas Bryntesson 23. januar i år. Etter mye testing og forberedelser før sesongen var det spennende og se hvordan det unge talentet med svensk far og norsk mor skulle ta nivået i Supercar. Han har vært i toppen siden han debuterte i norsk Rallycross i 2014 med en BMW M3. Det året ble han også kåret til årets Bilsporttalent!

Når Bryntesson tok steget over i RX2 og satset internasjonalt i 2015 var han også i toppen med en gang. I 2015 tok han 6 seiere på de 9 løpene han kjørte i Supercar Lites bilen.

Hvordan det gikk i Supercar kan du lese nederst i saken!

Thomas Bryntesson gledet seg til løpet med sin Supercar, en 600 Hk Ford Fiesta!

Thomas startet med Gokart i 2006

Som liten gutt startet han med Gokart, og han kjørte dette mellom 2006 og 2014. Det har blitt mange seiere opp gjennom årene, blant annet har han vunnet Norgescupen 2 ganger. Han har vunnet Skandinavisk Cup, Göteborg Stora Pris (Nordens største gokartløp). I tillegg har Bryntesson flere SM og NM medaljer (3 sølv, bronse i NM, samt bronse i SM).

Regjerende mester i RallyX Nordic

Thomas som bor i Töckfors og har norsk kjæreste kjører for NMK Trøgstad. Han har også norsk pass og førerlisens, men er altså halvt svensk. Røttene har gitt grunnlaget for motorsport interessen, men han er også en god ski-løper. Bryntesson kommer opprinnelig fra Gokart i likhet med Andreas Bakkerud, men gikk over til Rallycross fra 2014 med en BMW.

Denne bilen vant Thomas Norgescupen i RCN med før han tok neste steg.

Det neste steget var RX2 (også kalt Lites). Han vant flere løp i 2015 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med sin første seier i Høljes dette året. Bryntesson vant 7 av de 13 løpene han kjørte i denne serien på to år, og tok 11 pallplasser på fordelt på disse 13 løpene i 2015-2016. Men Bryntesson vant aldri RX2 serien sammenlagt. Det gjorde han imidlertid i RallyX Nordic 2016 der han sikret tittelen i Supercar Lites bilen på Grenland i oktober.

Thomas har også deltatt i vinterløp med sin Lites bil, så sent som i februar i år.

PG Andersson (Rallystjerne) som er fra Årjäng, kun to mil fra Töckfors kjørte i 2015 for Marklund Motorsport. Etter en litt skuffende sesong mente han "sambygning" Bryntesson burde få sjanen og overtalte teameier Jan Marklund til å satse på Thomas i det siste løpet som hans erstatter. Desverre var forholdene i Argentina meget vanskelig med støv, og løpet ble kuttet med en kvalifiseringsomgang. Dermed ble det ingen semifinale for Thomas som hadde tekniske problemer i en omgang. Han leverte flere gode rundetider!

I helga fikk han sin virkelige Supercar "debut" etter optimale forberedelser. Bryntesson fikk vist at han er stabilt god i en slik bil, med skiftene værforhold (regn og bløt bane) lørdag og solskinn søndag satt han følgende tider: 2. 5. 2. og 4. på de fire kvalifiseringsomgangene. Med det sikret han seg  2. plass i kvalet bak suverene Anton Marklund.

- Thomas hadde beste startspor i sin semifinale!En skuffet Bryntesson måtte se resten av semifinalen fra sidelinjen!

Starten i semifinalen gikk ikke som forventet, Bryntesson blir presset inn mot en dekkstabbel av sin norske konkurrent. Dermed blir det ikke noen finale på noen av de to gode norske førerne. Alexander Hvaal blir disket for hendelsen, og Thomas må se løpet fra sidelinjen med ødelagt forstilling. Nå er fokus rettet inn mot åpningsrunden i RallyX Nordic i Grenland 22. april der Bryntesson skal møte en annen fører med røtter fra både Norge og Sverige.

15 år gamle Oliver Solberg i Supercar!

Ola Frøshaug bet også godt i fra seg i åpningsløpet i Barcelona. Dette var den første av i alt 5 EM runder i Supercar. Bryntesson er tross at han ikke kom til finalen den som ligger best ann av de norske på en 5. plass i EM sammendraget. Frøhaug kjører identisk bil og manglet kun 2 poeng for å komme til semifinale. Han endte på en 13. plass av de 30 startende i klassen.

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!