EM Rallycross 320 mil hjemmefra i en VW Transporter!

Anders Hansen fra Fredrikstad stiller til start med planer om å kjøre full EM sesong. Det samme har Lars Christian Lote Rosland som bor på Lye utenfor Bryne i Rogaland. Lars Christian er ukjent på Østlandet i Rallycross, men kjørte både bilcross og rallycross i 2016. Han kjørte fem løp med en Volvo 240 og ble bedre og bedre gjennom sesongen. Hansen er en mer erfaren fører med NM medaljer i både gokart, rallycross og bakkeløp.

Anders Hansen har også jobbet målrettet i hele vinter med sitt prosjekt om å kjøre full EM serie i Super 1600. Han har bygd opp sin Volkswagen Polo i vinter. Høydepunktet blir naturlignok å kjøre på hjemmebane i Høljes foran 40.000 tilskuere, men det er ikke noen automatikk i at man får delta i dette løpet siden det er begrenset deltager antall. Dermed er veien å gå å kjøre hele serien så man er en av de faste førerne. Espen Isaksætre som i fjor tok en meget sterk 2. plass i Høljes jobbet også lenge mot full EM sesong. Isaksætre håper å komme sterkere tilbake og stiller eventuelt med ny bil i EM og satser i NM med Saxo´n.

På tur gjennom Euorpa!

Rosland avsluttet sesongen 2016 i gjesteklassen på Grenland i RallyX Nordic som også kjøres denne helgen. Etter det løpet ble vi sikkelig gira på å satse videre. Da kjøpte vi en Opel Corsa av Preben Myklebust i november, kan kjæreste og medeier i bilen Kristine Salte fortelle. Bilen har i vinter blitt pusset opp og er klar for EM Rallycross og to NM runder. Som nevnt har Lars Christian og Kristine kjøpt bilen sammen. Hun skal kjøre 2 NM runder med bilen senere i år på Vikerdal og Bollandsmoen.

I tillegg er faren til Lars Christian teamsjef i Rosland Racing Team. Alle kjører for NMK Kvinesdal, klubben som ble kjent for sin superstjerne Ludvig Hunsbedt på 80-90 tallet. Kjæresteparet har de siste dagene fartet gjennom hele Europa, og reisen på 320 mil fra Bryne til Motalegro har tatt flere dager. Da har de overnattet i Transporteren. Nå er de altså på sin første EM runde i Rallycross og står i samme depoet som verdensstjernene Petter Solberg, Sebastian Loeb og Ken Block. Dette er en historie som fortjener litt oppmerksomhet, og webmaster på Rallycross.no kjenner seg godt igjen. Se bilder fra vår Tysklandstur i 2004 her.

Mange har vært innom Super 1600 som tidligere het Divisjon 1a. Den første norske føreren i denne klasse var faktisk undertegnede, webmaster på Rallycross.no. Det ble totalt 10 løp på meg, Frode Skaar i perioden 2003-2007 med en fjerdeplass på Lyngås som det beste resultatet. Den beste prestasjonen var nok i Tyskland på Esteringbanen i 2004 der jeg endte på en 9. plass blant toppførere som Groblewski, Kalny, Kotek, Snoeck som alle ble Europamestere i årene før og etter denne sesongen.

Mats Lysen og Andreas Bakkerud (+ Timerzyanov) er alle Europamester i Super 1600.

Lars Christian Lote Rosland kjøre en Volvo 240 i Rallycross under 2016 sesongen.

Nå er bilen byttet ut til en Opel Corsa som Tommy Tesdal tidligere har kjørt i EM.

Webmaster kjenner seg igjen, den røde bilen bak kassebilen var vår depoetplass i Tyskland.

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!