Oliver Solberg overtar pappa Petter´s Supercar!

Petter Solberg har fått med seg fabrikstøtte fra Volkswagen i sin Rallycross satsing. Dermed står hans to biler ledige og var i utgangspunktet for salg i våres. Nå er planene endret og Oliver Solberg overtar pappas Supercar. Oliver har kjørt mange år i Crosskart og gikk i vinter over til Rally der han har deltatt i to løp i Latvia. Nå venter nye store utfordinger for 15 åringen som har mye å slekte på når det gjelder motorsport.

Førstkommende helg debuterer Oliver i Rallycross på Grenland Motorsenter. Han kunne valgt å kjøre i Rallycross Junior Cup som de fleste av han jevnaldrene gjør, men situasjonen er noe mer spesiell. Oliver har nemelig planer om å debutere i en Supercar med over 600 Hk i RallyX Nordic. Bilen han skal kjøre er en Citroën DS3, tilsvarende den pappa er 2 x Verdensmester med. Denne bilen vant også Petter sin eneste seier med i fjor, den gang i Portugal (bilde over).

Lørdag 22. april på Grenland Motorsportsenter!

Det som gjør det ekstra spennende for familien Solberg er at pappa og mamma er i nettopp Portugal, der den andre VM runden i Rallycross kjøres samme helgen. Men det betyr ikke at det mangler på erfaring i teamet til Oliver. De siste ukene har det vært stor mediainteresse rundt denne satsingen, og han uttalte til Thomas og Harald i Senkveld at Tommy Rustad skulle være med (til stor latter da Petter skyter inn at det ikke var helt avklart). Tommy Rustad har mengder med Rallycross erfaring er tidligere Europamester fra 2015.

Oliver sin kartleser i Rally er rutinerte Veronica Engan som også skal være spotter.

I tillegg har han en "som kaller seg ingeniør" med på bilen, og Petter stoler fullt og helt på dette opplegget. Oliver som gjør endel egne avtaler og har lært seg å jobbe på egenhånd "lurte pappa" til å låne bilen. Petter sa ja til Oliver på en betingelse, at han ordnet med lisens selv (noe Petter ikke hadde troen på at skulle gå i orden). Men "gubben" i det Svenske Bilsportforbundet ordnet så det ble Latvisk lisens.

Det skal sies at Oliver har testet bilen endel og testene har vært meget gode -så han kommer til å være med å fighte topp 12 om semifinaleplass (det er 20 startende i klassen). Men alt skjer raskt i en slik bil, og det er mye mer å passe på enn i en langsommere bil. Men Crosskart som er et kjøretøy av liten vekt er også et kjøretøy som kan minne veldig mye om reaksjonstid og fartsfølelsen. Det blir spennende å se dette "prosjektet", og Oliver har planer om å kjøre full serie i RallyX Nordic.

Oliver Solberg er både Norsk, Svensk og Nord Europeisk mester i Crosskart 125 ccm

Oliver testet Super 1600 dagen etter at pappa vant i Portugal i fjor med SET Promotion.

Norsk 14 åring kjører Rallycross i Storbritania!

Guttungen med norsk far og svensk mor har også kjørte et bilcross løp i 2016

Stor konkurranse med 20 biler

Oliver Solberg er ikke den eneste med navn Oliver som debuterer i Supercar på Grenland Motorsportsenter. Oliver Eriksson er sønn av teameier i Olsbergs MSE Andreas Eriksson kjører sitt første løp i Supercar. Han har tidligere kjørt GRC Lites og er mester fra 2015 sesongen i Global Rallycross. Denne helgen får svensken sin debut i RallyX Nordic med Ford Fiesta´n som storebror Kevin vant serien sammenlagt med i fjor. Kevin kjører i år kun VM for MJP Racing Austria siden Olsbergs MSE avventer sin satsing i VM.

Hele 20 biler er påmeldt i Supercar lørdag, og det kommer til å bli knallhard fight om finaleplassene. Alexander Hvaal og Thomas Bryntesson er to hete norske navn, men vi kan også få flere overaskelser i dette løpet som sendes på SVT Play lørdag mellom klokken 15.00-17.45. I tillegg kjøres det i klassen SuperCar Lites, samt at det er gjesteklasse for Supernasjonal og Rallycross Junior Cup.

FØLG VM RUNDEN I PORTUGAL HER!

Fartsfylte firmaevent på Gardermoen

Dersom deres firma planlegger et kick-off, kundeevent eller salgsmøte etc kan Motorsport Event tilby fart og spenning kombinert med sosialt samvær. Motorsport Event tilbyr "bilcross på tid", et konsept som har slått bra ann i markedet. Alle elsker å kjøre våre biler, les mer på hjemmesiden (trykk på bilde)!

TILBAKE TIL FORSIDEN!