NMK Gardermoen har reist seg etter brannen i 2016

Det har vært gjort en kjempeinnsats på Gardermoen Motorpark det siste året. For et snaut år siden arrangerte de NM runde i mai, men to måneder etter ble klubben utsatt for en voldsom brann i klubbhuset. Det var en brann som slukte alt av utstyr som var lagret innendørs, og klubbhuset gikk tapt. Heldigvis var alt av forsikringer i orden, og nå står NMK Gardermoen klare til å ta i mot publikum, deltagere og alle frivillige for en fartsfylt NM runde 06.-07. mai på sitt "nye anlegg".

FØLG LØPET HER MED RESULTATER OG LIVETIDER!

24. Juli 2016 var en trist dag for NMK Gardermoen, nå er fokuset rettet mot NM.

PRESSEMELDING:

1. NM-RUNDE RALLYCROSS
Gardermoen Motorpark
06.-07. mai 2017
 
Flere lokale førere fra NMK Gardermoen stiller til start.
 
Poengstillingen i NM 2016 finnes her

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her
 
Terminlisten NM Rallycross 2017
06.-07    mai, NMK Gardermoen
03.-04.   juni, NMK Vikedal 
24.-25    juni, NMK Fluberg
19.-20.  august, NMK Melhus
02.-03   september, KNA Solør Motorsport
23.-24.  september, NMK Grenland

Arrangør:    
NMK Gardermoen


Banen:         
Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 50% asfalt og 50 % grus.
                                                   
Beliggenhet:          
NMK Gardermoen, Ringbanen v/Gardermoen Fra: Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”ØPRESSEMELDING
02. mai 2017 


Gardermoen Motorpark oppgradert til NM Rallycross!
Årets første NM-runde i Rallycross kjøres på Gardermoen Motorpark førstkommende helg. Rundt 115 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Gardermoen som for drøye 10 måneder siden var rammet av en storbrann i det gamle klubbhuset. Enormt mye arbeid er lagt ned på annlegget det siste halvåret.
 
Klubben som reiste seg på rekordtid og var klar med et midlertidtig klubbhus allerde en måned etter brannen fullførte sesongen med stil og arrangerte et flott klubbløp. Under et år etter er NMK Gardermoen klare for å ta i mot hele norgeselite i Rallycross.
 
Brannen inntraff 24. juli i fjor sommer og ingenting i det gamle klubbhuset lot seg redde ut. Brannen startet i det elektriske anlegget. Heldigvis var alt av forsikringer i orden forteller styreleder Johnny Gravseth. Det har vært en lang og kronglete vei, det står mye med liten skrift i slike avtaler, men nå er vi snart oppe igjen for fullt.
 
Det var mye verdier som gikk tapt, og vi har måttet jobbe med å få på plass dette igjen så vi kan arrangere de planlagte konkurransene i 2017. Nå er det nye lyssystemet fra Pixel på plass og vi venter kun på et startsystem som er lovet de nærmeste dagene. Vi må også berømme dugnadsinnsatsen i denne prossessen. Dette hadde ikke gått uten det ekstra ordinære arbeidet som er lagt ned på området forteller Gravseth videre og berømmer Tormod Karlstad som har vært «dugnadsgeneralen» og organisert dugnadene.
 
Vi har vært få, men veldig effektive personer som har stått på endel ekstra på Gardermoen Motorpark de siste månendene, og nå skal vi endelig arrangere billøp igjen forteller Gravseth som har vært byggeleder i prosjektet. Nå er det nye klubbhuset på plass og vi er ønsker alle velkommen til vårt anlegg på NM-runden førstkommende helg.
 
I tillegg er det gjort noen endringer på banedekket som vi er spent på hvordan førerne takler. Traseen er lik som tidligere, men det er noe mere asfalt og "ny grus". Siden dette er første NM-runde stiller de fleste på lik linje med ambisjoner om å gjøre det bra. Ingen vet hvor konkurrentene står og det er knyttet stor spenning til bilbytter og nye førerer.
 
Alle NM vinnere fra 2016 stiller til start og mange utfordrere vil veldig gjerne tukte dem fra starten av. I klasse 1 kjøres det med biler med inntil 1600 ccm og NM vinner Espen Isaksætre stiller med samme bil. Her har vi også Asgeir Taraldsen som jakter sitt første NM gull etter uttallige sølv og brinse medaljer. Nykommer Marius Bermingrud stiller i en potent Citroën Saxo. Han vant i fjor Junior klassen og har nå tatt store steg i karrieren.
 
En av favorittene i Juniorklassen i år er hjemmefører Marius Karlstad som kjører en Ford Fiesta. NM vinner i klasse 2 Erik Svartås venter stor konkurranse. Ikke på veldig mange år har denne klassen hatt så mange gode førere og biler på startstreken i en og samme sesong. Her kommer også Daniel Holten fra Vikedal som er revansjesugen etter å ha ledet finalen på Gardermoen i fjor før bilen gikk i stykker.
 
Robin Slåttekjær fra Risør ble Norgesmester i klasse 3 i fjor, men han stiller denne helgen i lånt bil etter at han rullet rundt på et testløp forrige helg. Her er det også mange utfordrere i kø som gjerne vil skaffe seg et best mulig utgangspunkt for resten av sesongen. I klasse 4 tok Hans-Jøran Østreng sitt første NM gull i fjor, og han er sugen på mere suksess med sin BMW M3. Herbjørn Haug, friskussen fra Solør satser som alltid å klatre opp på toppen av seierspallen.
 
Terje Morstad vant NM runden på Gardermoen i fjor, og stiller nå med sin velkjente gule BMW etter et par år i hvit og blå bil. I Supercar er det ikke så mange deltagere, men vi får se noen rå biler på startstreken i klassen for 4WD biler. 15 deltagere stiller til start i Rallycross Junior Cup.

Se startliste 1. NM runde her