Følg VM runden i Rallycross fra Lydden Hill her!

PSRX Volkswagen Sweden har tatt kommandoen i team mesterskapet. Svenske Johan Kristoffersson tok forrige runde teamets første seier, mens Petter Solberg tok sin første pallplass for Volkswagen. Mattias Ekstrøm som vant de tre første VM rundene i årets sesong tapte store delere av forspranget i Belgia sist. Det skiller nå kun 3 poeng ned til sin lansmann Kristoffersson. Andreas Bakkerud kneppet inn 1 poeng på Ekstrøm, men er fortsatt et godt stykke bak tet-trioen.

Følg VM Rallycross fra England på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Lydden Hill - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX Lites / RX Lites Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste RX2 (more info English)

Startliste EM Touring Cars

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Touring Cars)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK1 sender søndag fra kl 15.00

18 permanente og totalt 24 VM førerer stiller til start på Lydden Hill denne helgen.

René Munnich stiller med ny bil

Tyskeren som driver eget team i WTCC og World RX har ikke satset fult på Rallycross i år, men kommer til Lydden Hill med en skikkelig bil bygget av Petter Solberg sitt team. Dette er en av de to bilene Solberg har brukt i VM tidligere. En Citroen DS3 lik den Solberg er dobbelt Verdensmester med i 2014 og 2015. Münnich testet tidligere i år bilen i Høljes og var denne uken også på Gardermoen med PSRX.

Storfint besøk på Gardermoen Motorpark denne uken da Rene Munnich testet DS3´n

Andrew Jordan til start på hjemmebane

Han erstatter Timo Scheider i MJP Racing Team Austria denne helgen. Det har vært planlagt siden før sesongen da Scheider denne helgen kjører 24 timers løpet på Nürburgring. Andrew Jordan som til vanlig kjører BTCC har tre ganger tidligere gjort gjesteinnhopp på Lydden Hill. I 2014 tok han 3. plassen for Olsbergs MSE med en Ford Fiesta, mens han i 2015 kjørte en Peugeot 208 for Team Peugeot Hansen. I fjor deltok han for EKS med en Audi, og i år er han altså tilbake i Ford.

Timo Scheider tok andreplass i det første løpet bak Ekstrøm. Bakkerud tok 3. plassen!

Glenn Haug fikk sitt gjennombrudd

Det har blitt kjørt en runde i RX2 der alle stiller med like biler. SuperCar Lites er biler med en sugemotor på 320 Hk og 4 hulstrekk. Fire norske førere stilte til start i den første runden i Belgia. Glenn Haug imponerte som denutant i klassen, og var den eneste som kom seg helt til finalen i RX2. Thomas Holmen og Sondre Evjen var begge i semifinale og Evjen var også i finalen på Lydden Hill i fjor. Simon Syversen som vant kvalifiseringen der i fjor er også revansjesugen etter probleme i forrige runde.

Glenn Haug vant i 2016 Landsfinalen i Bilcross og kjører nå full sesong i RX2

Syversen fikk tenkiske problemer og står med null poeng etter første runde. Disse fire stiller også til start denne helgen, men Dan Rook som kjører på hjemmebane må finne seg i å være en av favorittene. Det kjøres også EM runde i TouringCar. Her er det Lars Øivind Enerberg som har overtatt ledelsen sammelagt, men det er tett mellom de tre første. Det skal fortsatt kjøres om totalt 90 poeng og mange kan blande seg inn i kampen om EM tittelen.

Det tetter seg til i TouringCar og denne helgen kjøres den EM 3. runden på Lydden Hill

PS: Dette er også siste gang VM runden arrangeres på Lydden Hill i denne omgang. Siverstone har tatt over fra 2018 og har foreløpig en 3 års avtalt om å arrangere VM runden i Storbritania.