Petter Solberg tok sin 10 VM seier i Rallycross!

Denne helgen ble det kjørt VM runde for siste gang på Lydden Hill. Det er i 2017 50 år siden det første Rallycross løpet ble kjørt, og nettopp på denne banen i England vant Vic Elford det første løpet. Petter Solberg som ikke har vunnet siden VM åpningen i 2016 (Portugal) tok denne helgen sin aller første seier for Volkswagen. Samtidig var det Solberg sin 10 VM seier i Rallycross. Han ble dermed den først til å nå 10 seiere.

Petter Solberg var suveren denne helgen og vant Q1,Q2 og Q3. I den siste kvalifiserings-heatet sparte han dekk og Solberg sikret 16 poeng i kvalet. Han hadde også god kontroll i den første semifinalen og tok 6 poeng der, i likhet med Johan Kristoffersson som vant den andre semifinalen. Ekstrøm som ledet VM sammelagt før dette løpet tapte poeng hele veien og Johan overtok sammelagtledelsen etter den 5. VM runden. Han endte denne helgen på en 2. plass bak teamkompis Solberg som tok med seg 8 poeng i finalen (maks pott, 30 poeng denne helgen).

Petter Solberg tok 5 seiere i 2014 første gang han ble Verdensmester i Rallycross, den aller første i Portugal (bilde over). Mens han tok 3 seiere i 2015 da han forsvarte VM gullet. I 2016 ble det kun 1 seier da han endte på 4. plass i VM. Nå ligger han godt ann i sammendraget og med helgens seier er han altså opp i 10 rundeseiere. Mattias Ekstrøm står på 9 VM seiere etter å ha vunnet de 3 første løpene i år. Nå har Volkswagen tatt de to siste løpene da Kristoffersson vant i Belgia sist.

Andreas Bakkerud hadde endelig en god helg igjen, og endte til slutt på en sterk 3. plass i løpet. Dermed tok Bakkerud sin andre pallplassering i år, men er fortsatt et godt stykke bak i sammendraget. Team Peugeot Hansen som har fått fart på bilene etter en skuffende sesongåpning overtok 2. plassen i team mesterskapet bak suverene PSRX Volkswagen Sweden. Petter Solberg har også meldt seg på i kampen om VM tittelen 2017 og er kun 7 poeng bak Kristoffersson som leder sammenlagt.

Det har også blitt kjørt andre klasser denne helgen. Og i TouringCar var det Lars Øivind Enerberg som vant foran Steve Volders og Kjetil Larsen. Enerberg leder også sammenlagt etter tre kjørte runder, og Ander Bråthen har kommet seg opp på en 2. plass i sammendraget. Neste runde i TouringCar kjøres på Lånkebanen sammen med VM Rallycross. Der er det også EM for Supercar der vi har flere norske førere til start.

RX2 kjøres også på Lånke helgen 9.-11. juni og de har kjørt 2 runder i årets sesong. Denne helgen deltok fire nordmenn på Lydden Hill og Thomas Holmen imponerte stort og var på hugget i finalen. Han endte på en sterk 3. plass i løpet bak Cyril Raymond og Dan Rook. Sondre Evjen fra Gol var også i finalen, han endte på femteplass. Glenn Haug og Simon Syversen var begge i semifinalen, men kom ikke videre. Haug er beste norske i sammendraget og ligger på en 5. plass.