Norsk 15 åring storfavoritt på Rallycross i Arvika!

Oliver som bor i Sverige og har svensk mor sliter litt når han skal si om han er norsk eller svensk. Men for å kunne delta i RallyX Nordic stiller han med Latvisk flagg på bilen og lisens. Oliver har konkurrert for Sverige i all tid, men pappa ønsker gjerne at han kjører for Norge i fremtiden forteller Oliver i et intervju med SVT i forbindelse med den første runden i Grenland. Der tok unge Solberg en sterk tredjeplass i debuten.

SVT PLAY SENDER LIVE (15.00-17.45)!

Petter Solberg sin sønn Oliver dominerte løpet fra start i Grenland og vant kvalifiseringen. I semifinalen gjorde han en liten feil og kom inn som nummer to, dermed måtte han starte i andre rekke i finalen. Denne helgen deltar ikke vinneren av løpet, svenske Oliver Eriksson. Han er å kjører Global Rallycross i USA for Honda teamet Olsbergs MSE. Dermed må Oliver tåle et favorittstempel allerede i sitt andre Rallycross løp. Spesielt når man ser video fra testen i Høljes denne uken.

Solberg får uansett hard konkurranse av både Thomas Bryntesson og Alexander Hvaal. Det er også flere jokere på startstreken, og kampen om semifinale blir hard gjennom tre kvalifiseringsomganger. Hele 19 førere er påmeldt i Supercar denne helgen og flertallet stiller for Norge. Les saken på RallyX Nordic, og se startliste her.

Dette løpet teller også i NM, og Morten Stensrud som leder NM. Flere av utøverne valgte å stå over Gardermoen, og selv om et løp kan strykes kan vi få en overanskende NM vinner i Supercar 2017. Den fjerde NM runden kolliderer med EM runden i Frankrike, og det er ventet at de beste stiller der. Dette vil på sikt føre til at flere kanskje satser på NM i Supercar, noe som vil være veldig positivt. Nivået på VM, EM og RallyX Nordic er meget høyt og uoppnålig for de fleste.

Joachim Hvaal kjørte veldig bra i Grenland og tok plassen bak storebror Alexander.

Simon Olofsson vant den første runden i SuperCar Lites på Grenland Motorsportsenter.

Mange norske førere gjorde en god insats og var i semifinalen. Til slutt var det Sondre Evjen som var nærmest Olofsson i finalen. Han tok andreplassen mens Henrik Krogstad tok fjerdeplassen. Thomas Holmen var også i finalen, men endte sist. Holmen var på pallen i RX2 runden på Lydden Hill sist helg, og viser at han blir å regne med utover sesongen. Glenn Haug har også vist gode takter i de to løpene i den internasjonale serien RX2.

FØLG NM RALLYCROSS FRA VIKEDAL HER!