2. NM runde i Rallycross kjøres i Vikedal

Denne helgen kjøres det også NM runde i Rallycross for Supernasjonal. Den kjøres i Vikedal rett utenfor Haugesund. 90 førere har tatt veien til Vikedal denne helgen og det skal konkurres i fire klasser, inndelt i motorvolum Inntil 1600ccm, Inntil 2000 ccm, Inntil 2400ccm og over 2400 ccm. Herbjørn Haug vant den størst volumklassen på Gardermoen sist helg, men han får hard kamp av kompisen Jonas Dalseth Jacobsen i Vikedal. Daniel Holten kjører på hjemmebane og er en av favorittene.

LES OM RALLYX NORDIC + LINK TIL TV SENDING!

Haug vant også NM finalen på Momarken i 2016, men Hans-Jøran Østreng tok gullet.

RESULTATER, LIVETIMING OG TV HER!

PS: For første gang skal det lages en (proff) livesending fra NM Rallycross, og vi legger ut link når finaler starter søndag (link legges opp fra TV Media da).

Daniel Holten kjører i klasse 2, inntil 2000ccm. Her får hjemmeføreren hard kamp, det er mange utfordrerer som gjerne vil vinne dette løpet. Preben Myklesbust stiller også til start, han kjører en Mazda RX7 (bilde over). Myklebust debuterer i klasse 2, han har tidligere en bronse fra Klasse 1, inntil 1600 (også kalt Super 1600). I denne klassen er det Espen Isaksætre som leder med sin Citroën Saxo. Andreplassen deler Asgeir Tarlaldsen og Svein G. Nilsen.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 7. plass så langt i mesterskapet med sin VW Polo. Kristine Salte debuterer denne helgen i Super 1600 med bilen hun og kjæresten har kjøpt sammen (bilde over). Mange husker kanskje kjæresteparet som reiste til Portugal i en gammel Transporter. Da var det Lars Christian Rosland som kjørte, nå er det altså Kristine som skal prøve seg bak rattet på gamlebilen til Preben Myklebust og Tommy Tesdal.

I klassen for biler til og med 2000 ccm var det Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik som sanket flest poeng i første NM-runde med sin Ford Fiesta. Enerberg har hatt en strålende sesong så langt, og leder også EM i klassen TouringCar etter tre runder foran neste på hjemmebane på Lånke. Her vant han senest nå i helgen i England, men stiller ikke til start i 2. NM runde på Vikedal. Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss ligger på en andreplass. På en tredjeplass ligger Daniel Holten fra arrangørklubben NMK Vikedal i Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har tatt ledelsen med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap og i år leder han også NM i bakkeløp i denne klassen. Han har med andre ord hatt god flyt i årets sesong. Men Ågedal er kun ett poeng foran Robin Slåttekjær fra NMK Grenland i Ford Fiesta. På en tredjeplass følger Henning Gran fra NMK Gardermoen i en Hyundai Accent. Sistnevnte, Henning Gran deltar ikke denne helgen i Vikedal.

Rallycross Junior Cup

Marius Karlstad som ledet A-finalen på Gardermoen har slitt voldsomt med sin motor denne sesong, og deltar ikke i Vikedal. Han testet på Gardermoen tidligere denne uken, men det fungerte ikke som de håpet. Oskar Nonstad som vant forrige runde på Gardermoen stiller til start og har tatt den lange turen fra Steinkjær. Nonstad leder sammenlagt, men er poenglikt med Steffen Hansen fra NMK Gardermoen. På en 3. plass ligger Guro Majormoen som kun er 1 poeng bak de to gutta.

 LES MER OM RALLYCROSS JUNIOR CUP HER!