Oliver Solberg vant med stolt pappa på tribunen!

Unge lovende Oliver Solberg slutter aldri å imponere. Rallycross.no skrev tidligere at han var storfavortitt til å vinne løpet i Arvika, men når regnet kom og forholdene ble utrolig vanskelige før semifinalen var det "bingo". Thomas Bryntesson som hadde vunnet kvalet kjørte den første semifinalen, og vant som han ville. Oliver startet i beste startspor i den andre semifinalen, og vant etter suveren oppvisningskjøring på den bløte banen.

Han var brei og hadde flere tilbud som han rettet inn med mesterlig bilkontroll i likhet med sin far. Og på tribunen sto en spent og nærvøs pappa Petter Solberg. I finalen fikk Oliver (15 år) en kanonstart og gikk rett i ledelse foran overaskelsesmannen Ola Frøshaug (52 år). Ola slapp tidlig teamkamerat Bryntesson forbi, og han jaget Oliver på de første rundene. Etterhvert fikk Solberg et forsprang og da Bryntesson gikk i alternativet fikk han en vannplaning som resulterte i en 360 graders snurring.

Da lå alt til rette for at Oliver Solberg kunne ta sin første seier i Rallycross karrieren, og det i sitt andre løp i en alder av femten år. Dette er helt sensasjonelt, og dersom Oliver hadde fått kjøre VM senere i år ville han vært med å kjempet om finaleplass. Om det er en reel mulighet for å se Oliver i VM er usikert, men han har tidligere denne uken vært å testet VM banen i Høljes og viste et enormt bra tempo. Oliver fyller forøvrig 16 år i september.

Petter skriver på sin Facebook side som følges av 550.000 mennesker verden over dette:

Det er mye erfaring i teamet rundt Oliver Solberg sin satsing. Tommy Rustad er med som coach og Petter var selv til sted for første gang når Oliver kjørte Rallycross denne helgen. Under det forrige løpet kjørte pappa selv i Portugal. Nå var hele familien samlet og kunne feire seiren. Til sammeligning starte Petter sin Rallycross karriere i en gammel Ford Escort Mk2 i 1993. Han kjørte med den i to år før han overtok storebror Henning sin Volvo 240 som Petter kjørte i 2 år før han gikk over til Rally.

Thomas Bryntesson (19 år) er også et unikt talent utenpom det vanlige, og tok sin andre pallplass i årets RallyX Nordic i likhet med Solberg som endte på 3. plass i debuten på Grenland Motorsportsenter i april. Det er de to som fører ann i mesterskapet sammenlagt. Oliver leder med 54 poeng, mens Bryntesson har 51 poeng. Alexander Hvaal kjørte også finale og endte på en 5. plass. Mats Øhman som er 85% forlammet i kroppen kjørte inn til en meget sterk 3. plass, se video med Mats her!

Oliver og Thomas dominerte hele helgen på Westombanan i Arvika

Dramatikk i SuperCar Lites

Det blir mye jobb på disse bilene som skal kjøre på Lånke til helga

Thomas Holmen ruller 4 runder rundt på Vestmombanen i Arvika

Det var hard kamp om plassene i semifinalene i rekruteringsklassen SuperCar Lites. Her kjører alle med identiske biler og dermed blir det ekstra tett og spennende. Under et kvalheat ruller svneske Anders Michalak voldsomt rundt med sin bil, og det er flere sammenstøt under dagen. I semifinalen er det norske Thomas Holmen som ruller skikkelig med sin bil i jakten på finaleplass. Denne semifinalen blir rødflagget to ganger, og det er masse kniving om finaleplassene. Til slutt er det William Nilsson som tar sin første seier i denne klassen. Han vinner foran de to norkse førerne Sondre Evjen og Henrik Krogstad.

Stein Fredric Akre viser gode takter på det bløte føret i semifinale kjøringen. Han tar seg videre til finalen, men der ender det med en snurring etter et sammenstøt. Glenn Haug var kanskje den mest uheldige, han lå på en trygg og god andreplass da semifinalen ble rødflagget første gang. Den andre gangen det ble rødflagget lå han også på 3. plass, mens siste gang kokte det for mye i siste sving og det ble en snurring etter et sammenstøt med Sondre Evjen.