Bakkerud på pallen etter frekk manøver på Solberg!

Andreas Bakkerud gjorde noe ingen hadde forventet, og langt i fra Petter Solberg. I intervjuet før semifinalen forteller Solberg at Bakkerud burde ta innersporet dersom han var smart. Men Bakkerud var enda smartere og tok en råsjanse på at alle ville stupe i joker´n. Petter har bestemt seg før løpet for å gå rett frem, men blir overasket når Bakkerud har samme taktikk. Når Petter da ikke bremser seg inn bak kommer han helt sist i den første semifinalen.

Solberg kjører seg opp til fjerdeplass i semifinalen etter to forbikjøringer. PSRX Volkswagen Sweden vinner sitt trede løp på rad, og Johan Kristoffersson kjører styrker ledelsen i sammendraget. Andreas Bakkerud tok andreplassen bak svensken mens Sebastian Loeb tok den siste pallplasseringen på Lånkebanen denne helgen. Bakkerud var skuffet etter andreplassen rett etter finalen, men innser at Kristoffersson var best i dag.

Solberg var sjokkert og svært skuffet over genistreket til Bakkerud i semifinalen. De to kjører begge for best mulig resultater og Bakkerud er "en harding som tar alle muligheter". Supporter og fans vil diskutere i lang tid om dette var fair eller et "dirty triks". I den andre semifinalen vant Johan Kristoffersson udramatisk foran Mattias Ekstrøm og Timmy Hansen. Sistnevnte kom videre til semifinalen med et nødskrik etter et selvforskyld sammenstøt med Petter Solberg i Q4.

Bakkerud forteller etter semifinalen at han hadde bremset litt for sent og ombestemte seg. Uansett utfallet så er det helt greit å være smart og taktisk. Som han legger til han kjører sitt eget race og ville gjerne vinne løpet. Han avslutter intervjuet med å si, "Hell is like Heaven for me"! Petter var veldig skuffet og lang nede i de første intervjuene. Han gjentar i invervjuet før finalen at Bakkerud presser han av banen. Men det er faktisk lov å bremse seg inn bak konkurrenter i Rallycross.

Petter Solberg viste seg samtidig som en meget god "lagleder" og teamsjef når Johan tar seieren. Da kom smilet frem og Solberg har fått roet seg litt ned. Det var rene Martin Schanche temprement de første minuttene etter finalen. PSRX Volkswagen leder nå overlegent i team mesterskapet sammendraget.

Bakkerud ble presset hardt i staren av Q4 men reddet situasjonen mesterlig inn igjen.

Supercar EM

Robin Larsen vant finalen og jublet hemningsløst. I finalen hadde Rustad en god start, men mister en plass til Anton Marklund som kjører frekt og bra. I den neste svingen går Rustad litt for langt ut og mister ytteligere en også en plass. Han bryter også til slutt finalen og ender på sjetteplass. Robin Larssson som tok alternativsporet tidlig vant løpet etter at det var mye fighter med de andre. Aalexander Hvaal tar en sterk fjerdeplass.

Glenn Haug kjørte finale i RX2

Samtidig som Glenn Haug var eneste norske fører i finalen i RX2 avanserte han til 4. plass i sammendraget. Glenn Haug fra Eidsvoll kjørte sterkt, og er godt fornøyd med nok en finale i den harde rekruteringsklassen til VM der alle kjører identiske biler. Sondre Evjen og Simon Syversen endte begge på fjerdeplass i sine semifinaler denne helgen. Flere norske førere var til start, men endte utenfor finalen denne ganen.

Svenske Philip German vant TouringCar foran Lars Øivind Enerberg og Steinar Stokke. Anders Bråthen så ut til å kontrollere inn 3. plassen, men ble påkjørt i den siste svingen før mål. Enerberg leder fortsatt EM sammenlagt etter 4 av 5 runder. Han er på vei mot å vinne EM tittelen som han gjorde det i 2011. Neste runde går i Tyskland senere i år, det er nå en lang pause helt til september for denne klassen. Enerberg leder nå med 19 poeng på Gehrmann mens Bråthen ligger på tredjeplass sammenlagt. Les også denne saken på Parcferme.no