Unggutter kjemper om seier´n i RallyX Nordic!

Oliver Solberg og Thomas Bryntesson kjemper om seieren i RallyX Nordic. Det er kun kjørt 2 av 6 løp, og det skal deles ut mange poeng før finalerunden som kjøres om nøyaktig 100 dager på Strängnäs. Thomas Bryntesson som vant RallyX Nordic i Supercar Lites klassen 2016 har tatt to andreplasser i årets sesong. Oliver startet med en 3. plass i sitt aller første rallycross løp før en sensasjonell seier kom i Arvika sist.

Følg løpet med livetider her!

Solberg leder med 3 poeng på Bryntesson mens Alexander Hvaal ligger på en tredjeplass. Videre følger Mats Øhman og Peter Hedstrøm. Ola Frøshaug kjørte meget sterkt i Arvika og blir en liten joker på Solvalla. Det blir også Henning Solberg som stiller til start med Per Eklunds Beetle. Robin Larsson er også et navn vi skal merke oss, han har tidligere vunnet VM runder og vant sist EM runden på Lånke. Løpet kjøres sammen med STCC der blant annet Johan Kristoffersson er den store stjernen.

VM lederen deltok ikke under den første løpshelgen i STCC, men vant alle 3 løpene andre løpshelgen. Nå er det fortsatt noe usikkert om Johan kan delta etter at han ble skadet i foten under VM runden på Lånke som han forøvrig til slutt vant. Han ligger på en 3. plass i sammendraget i STCC der teamet med Volkswagen har dominert stort på starten av sesongen. Johan Kristofferson gleder seg til å kjøre VM runde i Rallycross på hjemmebane i slutten av juni og begynnelsen av juli.

Mange norske førerer deltar i løpet, se startlisten her.

SuperCar Lites med 16 deltagere!

De to foregående løpene har blitt vunnet av svenskene Simon Olofsson og William Nilsson. Nå vil nordmennene ha revansje og lover å ladde max på Solvalla. Sondre Evjen var på pallen i Arvika og kjører for sammenlagt seier, men vil gjerne vinne på Solvalla der det er ventet masse publikum denne helgen. Han ligger på andreplass sammenlagt, poenglikt med Nilsson som leder. Olofsson fikk tekniske problemer i Arvika, men ligger kun 2 poeng bak.

Glenn Haug som ligger best ann av de norske i den internasjonale serien (RX2) tok en 4. plass på Lånke. Men Haug har tilgode å være i finale under RallyX Nordic. Han har målsetning om å ta en finaleplass på Solvalla. Thomas Holmen som rullet skikkelig under det forrige løpet i Arvika var heller ikke i semifinale i RX2 løpet på Lånke. Dermed har han to løp han helst vil glemme. Holmen liker seg godt på Solvalla og satser på et bra løp. Stein Fredric Akre fra Trysil kjørte meget bra sist, men var uheldig i finalen.

Treningen ble kjørt allerede torsdag kveld og da var Henrik Krogstad fra Ålesund raskest på det første passet foran Glenn Haug fra Eidsvoll. Thomas Holmen var raskest på den siste treningen og satt også dagens beste treningstid i SuperCar Lites. Se livetider i link over, og løpet kan dere følge på SVT Play.

SVT Play sendeplan Lørdag 17.juni!