Thomas tok sin første Supercar seier på Solvalla!

Thomas Bryntesson fra Töcfors rett på andre siden av norske grensen tok i dag sin første seier med sin nye bil i Supercar. Han har nå tatt steget over i Supercar og har vist ved alle tilfeller at han har tempoet inne, men i dag løsnet det endelig med seier og sammenlagtledelse i RallyX Nordic. Henrik Krogstad tok også sin første seier, faktisk den første i Rallycross noensinne. Han var overlegen i SuperCar Lites og vant rekruteringsklassen.

LES EGEN SAK OM THOMAS HER!

Ola Frøshaug som er teamkompis har all grunn til å være stolt i dag. Begge kjører for NMK Trøgstad som i dag arrangerer et av landets største bilcross løp på Momarken. Trøgstingen har mye av æren for at Bryntesson i dag sitter i en Supercar hos JC Race Teknik. I Rallycross er det ikke nok å ha et supertalent, man må også ha teamet og de økonomiske forutsetninger for å lykkes. Frøshaug har bidratt sterkt for at de to nå kjører hver sin Ford Fiesta.

Henning Solberg kjørte en Vokswagen Beetle fra Eklund Motorsport og endte på en fjerdeplass. Han var dermed den eneste Solberg i finalen, for hans nevø Oliver Solberg klarte ikke å kvalifisere seg til finale denne gangen. Oliver tok en sensasjonell seier under den forrige runden i Arvika og ledet mesterskapet før helga. Han kjørte også to andretider i kvalet men en punktering gjorde at han fikk et dårlig startspor i semifinalen.

Alexander Hvaal kjørte sin tredje finale på rad og ligger på en 3. plass i mesterskapet sammenlagt. Han knappet også inn noen poeng på Oliver som ligger på andrelass. Thomas Bryntesson leder nå sammenlagt med 12 poeng før den neste runden som skal kjøres på Nysum banen i Danmark. Dette er det første løpet som kjøres i RallyX Nordic på dansk jord, men flere av bilene i SuperCar Lites står også på båten fra RX2 runden i Canada.

LES MER OM RALLYX NORDIC!

Krogstad kjører forøvrig ikke i Canada og kan ta viktige poeng dersom løpet blir tellende i mesterskapt (må være 8 deltagere). Henrik Krogstad som vant Bilsporttalentet 2016 klatret til 3. plass i sammendraget og ligger nå kun 3 poeng bak William Nilsson som leder mesterskapet. Simon Olofsson ligger på andreplass, begge disse skal kjøre løpet i Canada. Men det kan godt være at begge har tilgang på andre biler i Danmark.

Henrik Krogstad kjørte meget sterkt denne helgen på Solvalla og tok seieren

Krogstad var den enste norske fører i finalen ettersom Sondre Evjen ble utelukket i en omgang. Evjen som hadde store forventninger om å lede mesterskapet etter dette løpet tapte mange verdifulle poeng denne helgen. Glenn Haug og Thomas Holmen kjørte begge bra i sin semifinale, men tempoet var så høyt at de ikke kom videre. Begge tidene hadde holdt til 3. plass i den første semifinalen, men "slik er gamet". Stein Fredrik Akre fra Trysil var også i semifinalen.