Sondre Evjen kjører RX2 men drømmer om Supercar!

Sondre Evjen fra Hallingdal er en unggutt som er målrettet i sin Rallycross satsing. Mens konkurrentene har sine biler i container på vei til Canada er Evjen i Norge og tester med sin SuperCar Lites bil denne sommeren. Det betyr ikke at Evjen ikke skal kjøre den neste runden i Canada 4.-6. august. Teamet har leid en ekstern bil av JC RaceTeknik som drifter bilen til Sondre Evjen.

Etter en god vinterserie der Sondre tok andreplass i RallyX On Ice hadde han mål om å kjempe helt i toppen denne sesongen. Han vant blant annet løpet hjemme i flotte vinterforhold på Gol i februar. Sondre vant også finalerunden i Riga 2016, men har foreløpig ikke hatt den sesongen han ønsket seg i år. Det er små marginer som avgjør om det blir finale eller ikke i klassen RX2. Alle kjører med identiske biler, i en enhetklasse der rør-ramme bilene som minner om en Ford Fiesta heter SuperCar Lites.

Sondre Evjen har kjørt en finale i årets sesong i den internasjonale serien RX2. Han tok en fjerdeplass i det «siste løpet» på legendariske Lydden Hill. Ellers var Sondre i semifinale både i Belgia og på hjemmebane på Lånke. I RallyX Nordic har det blitt to pallplasseringer på de tre løpene som er kjørt hittil i sesongen. Unggutten fra Hallingdal tok andreplassen i Grenland og Arvika. I den tredje runden på Solvalla gikk det derimot veldig dårlig, og han endte med null poeng. Sondre Evjen har fortsatt som mål om å kjempe seg inn på pallen i sammendraget.

I sommer er det finjusteringer som gjøres og Evjen har leid inn hjelp til å justere dempere og få maksimalt ut av bilen og seg selv. Joel Christoffersson som driver JC RaceTeknik tok denne uken turen til Gardermoen sammen med en representant fra Øhlins. Etter Canada gjenstår det to runder i RX2. Disse løpene kjøres i Frankrike og Sør-Africa i Cape Town. Roar Evjen røper også at det kanskje blir et løp i Supercar allerede denne sesongen, men om det blir EM eller VM er ennå ikke bestemt.

Det startet med Bilcross på Gol

Sondre som fikk en Volkswagen boble i konfirmasjonsgave startet med Bilcross Junior Trening. Deretter ble det flere sesonger i Bilcross Junior og Sondre har kjørt mange A-finaler opp gjennom årene. Bestefar Torbjørn Engene har kjørt i en mannsalder og er som en legende å regne på Gol. Han driver også sitt eget firma og sponser barnebarnet i Rallycross satsingen. Sondres far Roar er også entrepenør, og bidrar til at sønnen får den oppbackingen som behøves for å lykkes.

Sondre vant Juniorlandsfinalen 2016 på hjemmebane på Fuglehaugen Motorsenter der det hele startet noen år tidligere for 19 åringen fra Ål i Hallingdal. Nå lager Sondre sine bilcross biler selv, forteller Øystein Olsen som av mange regnes som en boble ekspert i bilcross miljøet. Olsen jobber for Roar Evjen som driver sitt eget entrepenør firma i Hallingdal. Selv om det er rallycross som gjelder i fremtiden synes Sondre det er fantastisk gøy å kjøre boble i Bilcross. Han er kvalifisert til Landsfinalen som kjøres på Momarken senere i august og «bobla» er ferdig testet.