Andreas Bakkerud stiller i Bilcross på Momarken!

RallyX Nordic på Nysum banen ble kjørt lørdag og NMK Trøgstad tok dobbeltseier med Thomas Bryntesson og Ola Frøshaug i Supercar. Lørdag om under en uke arrangerer NMK Trøgstad Landsfinalen i Bilcross på Momarken Bilbane. Bilcross er en rekrukteringsport og mange satser hardt for å komme seg videre til Rallycross. Ikke alle har de samme ambisjonene, men felles for de fleste er at drømmen en eller annen gang er å kjøre landsfinale i bilcross. De som har kvalifisert seg møter blant andre Andreas Bakkerud som har fått en "gullbillet"!

Kjell Arne Smerud vant landsfinalen i 1998

Glenn Haug som nå kjører RX2 er tittelforsvarer i Bilcross og stiller til start på Momarken. Det gjør også Bryntesson og ikke minst rallycross stjernen Andreas Bakkerud (Bilde over). Sist han kjørte landsfinale gikk det ikke så bra, se video her av Bakkerud her. Den tidligere rallycross yndlingen Guttorm Lindefjell som en gang sprengte sin Rallycross bil i fillebiter stiller også til start på Momarken. Han prøvde seg også under et løp på Momarken tidligere i år. Lindefjell kjørte først over mål, men hadde glemt alternativsporet...

- det lover han å huske denne gangen!

Ola Frøshaug er arrangement ansvarlig for Landsfinalen i Bilcross og en sterk lederfigur i NMK Trøgstad som er en klubb med mange førere. Endel av disse har også klart å kvalifisere seg til Landsfinalen på hjemmebane som siste ble arrangert på Momarken i 1998. Den gang vant Kjell Arne Smerud som også senere ble 7 x Norgesmester i Rallycross. Smerud kjørte også noen sesonger i Supercar. Ola Frøshaug tok andreplass på Momarken i 1998, men stiller ikke denne gangen. Men hans bror Even Frøshaug som vant Goldagsløpet tidligere i sommer stiller til start og han har faktisk mulighet til å toppe adelskalenderen etter dette løpet!

Pappa kjørte sitt aller siste bilcross løp på Momarken da han vant i 1998. Denne helgen fikk sønnen Kevin Smerud sin første bilcross bil på bud. Drømmen er selvfølgelig å kjøre Rallycross som pappa, men først blir den noen år i bilcross som er er flott sted å start om man vil ha det moro bak rattet og lære mest mulig.

ANNONSE: Hvis du vil prøve deg selv, ta kontakt:

NMK Trøgstad arrangerer «NMK’s Landsfinale senior 2017» på Momarken Bilbane 26. august 2017. Her vil ca 140 deltagere fra eliten av bilcrossutøvere over hele landet delta.

For å kunne delta i NMK’s Landsfinale, må man først kvalifiseres i et kvalifiseringsløp. Kvalifiseringsløpene tildeles av NMK sentralt til NMK-klubber etter søknad. Det er gjennom 2017-sesongen arrangert 35 kvalifiseringsløp fra primo april til medio august over hele landet. Om man som utøver kvalifiserer seg på to kvalifiseringsløp, kan man gi bort «Gullbillett»  til en annen bilcrossutøver. Gullbillettmottakere kan delta på landsfinalen på lik linje med andre kvalifiserte.

Løpet innehar høy prestisje og status hos bilcrossutøvere og ikke minst publikum. Vi venter ca 3500 publikummere til Momarken Bilbane for å se utøvere som Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal), Andreas Bakkerud (NMK Bergen) og ikke minst NMK Trøgstad-føreren Thomas Bryntesson stille til start i løpet.

Lørdag kveld arrangeres påfølgende premiebankett i Trøgstadhallen (fra kl 1900). Alle som ønsker kan delta på banketten, eller med festbillett fra kl 2230. Før påmeldingsfristen utløper er det påmeldt ca 400 personer.

Glenn Haug vant Landsfinalen 2016 foran Lasse Ruud som blir en joker i år!

LES MER OM BILCROSS HER!

SE RESULTATER FRA NM RALLYCROSS HER!