Frøshaug skyver Bryntesson mot seier i RallyX Nordic!

Nå mangler Thomas Bryntesson kun noen poeng i finalerunden i Strängnäs, og det kan han takke teamkamerat Ola Frøshaug for etter en dramatisk runde i Götene. Konkurransen var preget av mye regn, gjørme og en hullete bane som førte til endel punkteringer. Spesielt ille ble det i semifinaler og finalene. Peter Hedstrøm tok årets første sier, og han gikk over mål med to flate dekk på venstre side. Men alle hadde prodblemer lørdag, og han som hjalp Bryntesson på veien mot seier i mesterskapet endte på 3. plass i løpet.

En fantasisk manøver av Ola Frøshaug sikret Thomas en finale og viktige poeng i dag!

Dramatikk i semifinalen

Thomas fikk stopp på bilen i ledelse i siste svingen, og Peter Hedstrøm kom forbi. Det var i den første semifinalen som begge teamkompisene og NMK Trøgstad kjørne var. Ola som er mye av grunnen til at Thomas kunne ta steget over i Supercar før denne sesongen var snartenkt. Frøshaug skjøv Brynteeson de siste 100 meterne over målstreken og de kom inn som nr 2 og 3 - BEGGE VIDERE TIL SEMIFINALE!

Ola som har begynt å få virkelig fart på bilen har nå to pallplasser på de siste løpene. Han endte på andreplass da teamet tok dobbeltseier i sist runde i Danmark, og nå ble det en tredjeplass. Bryntesson fikk fjerdeplass i finalen etter en finale der mange fikk punkteringer. Oliver Solberg tok seg også til finalen, men han punkterte faktisk hver eneste gang han var ute på banen denne dagen, i alle 3 omganger, semifinalen og finalen. Dermed skiller det nå 23 poeng mellom de to førerne som kjemper om mesterskapet.

Alexander Hvaal uheldig i finalen

Unggutten fra Larvik så ut til å ha en klar andreplass innen rekkevidde i finalen. Dette kunne sikret dobbeltseier for Hedstrøm Motorsport, men han får teknisk svartflagg etter noen runder siden han må sitte å holde igjen døren under kjøringen. Dermed må han svinge ut til siden og se at Robin Larsson overta andreplassen. Alexander ligger fortsatt på tredjeplass i mesterskapet, men er nå kun 7 poeng før sin teamsjef Peter Hedstrøm. Stene Johansen kjørte sin andre semifinale på to løp.

I SuperCar Lites var det flere norske til start, men det var ingen som tok seg til finalen. Sten Fredric Akre fra Trysil kom inn som reserve, men han fikk ikke kjørt finalen. Sondre Evjen fikk stopp i semifinalen, og Henrik Krogstad fikk svartflagg etter episoden over i siste sving. Det var til slutt Simon Olofsson som vant løpet og tok over ledelsen i mesterskapet.

TV SENDNG FRA KINNEKULLE!

LES MER OM LØPET MED RESULTATER HER!

Vil du prøve å kjøre selv?