Følg VM runden i Rallycross fra Latvia her!

PSRX Volkswagen Sweden har vært overlegne siste del av sesongen til mange team sin frustrasjon. Og teamet kan sikre seg VM tittelen for team allerede med to runder igjen å kjøre. Faktisk kan VW også sikre seg førertittelen allerede i Latvia denne helgen også. Johan Kristoffersson leder med 61 poeng på tredjemann Mattias Ekstrøm, og med kun 60 poeng å kjempe om (etter dette løpet) kan det i realiteten bare være Petter Solberg som har en teoretisk mulighet til å hente inn Johan.

RALLYCROSS VM KAN AVGJØRES I HELGA!

Peugeot, Ford og Audi har ikke klart å følge utviklingen til Volkswagen denne sesongen. Mattias Ekstrøm som er regjernede Verdensmester fra 2016 vant de 3 første løpene i år, men siden har det vært totalt Volkswagen dominans. Johan har tatt 5 seiere foreløpig, mens teamsjefen selv tok sin hittil eneste seier denne sesongen på Lydden Hill i England. Aldri har det vært så få vinnere en og samme sesong etter at sporten fikk VM status. Kampen om bronsen er derimot åpen mellom flere førere.

Følg VM Rallycross fra Latvia på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Riga Latvia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar

Startliste EM Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK sender søndag fra kl 13.00

Det første løpet i Barcelona i år endte uten noen Volkswagen førere på pallen.

Andreas Bakkerud har ikke gitt opp kampen om en rundeseier denne sesongen, men innser at kampen mot Volkswagen sitt høye budsjett er vanskelig. Bergenseren har flere pallplasseringer denne sesongen, men han kan faktisk gå mot sin første sesong i Supercar uten seier. Bakkerud har vunnet internasjonale løp hvert år siden 2011 og tok en sterk bronse i fjor etter meget god kjøring. Det skal også kjøres finale i EM Supercar denne helgen, og vi har to norske førere som kjemper om medalje.

Thomas Bryntesson ligger 18 poeng bak ledene Anton Marklund fra Sverige. Tommy Rustad (bilde over) som er Europamester fra 2015 ligger på tredjeplass og satser på medalje. Alexander Hvaal har kjørt flere gode løp denne sesongen, og nå stiller også hans bror Joachim til start i en tilsvarende Vokswagen Polo (ex Marklund biler). Begge kjører for Hedstrøm Motorsport der teamsjefen Peter Hedstrøm stiller proffull av selvtilitt etter seieren på Kinnekulle i RallyX Nordic.

Anders Hansen (bilde), Lars Christian Rosland og Espen Isaksætre deltar i Super 1600