Thomas Bryntesson favoritt til RallyX Nordic tittelen!

Thomas Bryntesson kan sikre seg sin andre RallyX Nordic tittel på to år. I fjor vant han i SuperCar Lites, mens han allerede i sitt første år i Supercar ser ut til å kunne vinne mesterskapet. Nylig sikret Bryntesson seg sølv i EM Supercar under finalerunden i Riga. Årets eneste EM seier tok han i Frankrike tidligere i september (bilde over). Han har god støtte av kjæresten Bettina Frøshaug.

LES MER OM LØPET HER!

Hennes onkel, Ola Frøshaug skal også ha mye av æren for at suksessen er et faktum. Han pressenteret i vinter et samarbeid med JC RaceTeknik og en felles hovedsponsor i Team Versted. Ikke nok med det, men da Bryntesson fikk stopp i siste sving under semifinalen på Kinnekulle Ring i den forrige runden gjorde Frøshaug en mesterlig mannøver. Han skøv sin teamkompis over mål og sikret at begge gikk videre til finalen (se video her).

Oliver fyller 16 år på lørdag!

Oliver Solberg har også imponert stort denne sesongen, men endel punkteringer og teknisk problemer har satt han ut av mesterskapskampen når en runde gjennstår. Lørdag fyller Oliver 16 år, og da har han lov til å delta i internasjonale Rallycross løp. Oliver er dog ikke påmeldt til den nest siste VM runden i Tyskland. Eventuelt er siste mulighet løpet i Sør-Afrika i november. Oliver ligger på en sterk adreplass i mesterskapet, men kun tekniske problemer eller uhell kan frata Bryntesson seieren.

Det skiller 23 poeng mellom de to førerne i toppen, mens Alexander Hvaal som ligger på tredjeplass jages bakfra av teamsjefen Peter Hedstrøm. Det skiller kun 5 poeng mellom de to Volkswagen Polo førene i Hedstrøm Motorsport.

Hedstrøm Motorsport kjører med gamle Marklund biler. Magda Andersson som har kjørt EM for Marklund Motorsport gjør denne gangen et gjesteinnhopp i RallyX Nordic. Hun har begynt å få bra fart på sin bil utover året. Oliver Eriksson som vant åpningrunden på Grenland Motorsenter stiller også til start denne gangen. Han deltar til vanlig i Global Rallycross for Honda Olsbergs MSE, og har kun kjørt det ene løpet han vant i RallyX Nordic denne sesongen.

Ikke avgjort i SuperCar Lites

Simon Olofsson leder mesterskapet med 101 poeng, men jages av William Nilsson som kun ligger 4 poeng bak i sammendraget. På en tredjeplass finner vi den best plasserte norske føreren, en ung gutt fra Ålesund. Henrik Krogstad har kun kjørt RallyX Nordic serien i år, men ligger godt plassert til å ta medalje sammenlagt. Krogstad ble utelukket etter hard kjøring i semifinalen på Kinnekulle, men hvis han holder hode kaldt har han gode muligheter på bronsemedaljen.

LIVETIDER!

Linker til løpet med resultater mm kommer her lørdag!

SVT SENDER LIVE FRA KL 15.00