EM klassen TouringCar tas av programmet etter 2018!

Motorsport News ved den annerkjente jornualisten Hal Ridge skriver i dag at TouringCar tas av EM programmet fra 2019. Lars Øivind Enerberg som leder mesterskapet i år kan ta sin andre EM tittel i denne klassen neste helg på tyske Esteringbanen like utenfor Hamburg. Det har vært kjørt fem EM runder denne sesongen, men grunnet lav interesse for klassen internasjonalt legger FIA ned TouringCar.

Men det vil alikevel bli kjørt et mesterskap neste år som strekker seg over tre EM runder. Begrunnelsen fra FIAs offisielle kommisjonsleder Andy Lasure er en konsekvent mangel på deltatagelse, og de fleste sjåførene er fra Norge av de som har kjørt serien de senere årene.

- "Allerede i mange år har TouringCar bare vært et Norsk mesterskap. Det er ikke et internasjonalt mesterskap. En belgisk og en svensk fører, men normalt bare nordmenn, fortalte han Motorsport News. I tre eller fire år har vi snakket om at det ikke var nok TouringCars deltagere, fortsatte Lasure. I begynnelsen da vi begynte med klassen, var det bra. Vi skal kjøre tre løp neste år, så stopper vi det, avslutter Andy Lasure"

Flere førere har skaffet seg erfaring gjennom TouringCar til å konkurrere på et Rallycross-toppnivå. Blant annet World RX runde-vinneren Robin Larsson, nykronet Europeisk Rallycross Supercar-mester Anton Marklund og Euro RX Supercar fører Derek Tohill. For ikke å glemme Magda Andersson som kjempet med norske Gundersen helt til siste runde i fjor. Ben-Philip Gundersen fra Flisa (bilde over) er regjerende mester i klassen, men har planer om å gå over i enhetklassen RX2.

Kategorien ble introdusert som en FIA Rallycross Cup i 2007. Som et europeisk mesterskap traff det topp popularitet ved tiårsskiftet, men i 2014 var det bare fire førere som deltok hele året.

Antall EM runder ble redusert for 2015 for å gjøre det mer mulig å konkurrere om en full sesong, og selv om deltagelsen var sterkere i 2015, har TouringCar-tallene blitt redusert, mens Supercar og Super1600-mesterskapene har vokst i styrke. Bare seks sjåfører har deltatt hver runde av 2017 TouringCar sesongen så langt i år. Andy Lasure bekrefter også ovenfor Motorsport News at EM Super1600-serien er satt til å fortsette i overskuelig fremtid.

Klassen vil ikke bli erstattet på World RX-hendelser. Lasure bekreftet at det kan være behov for plass til potensialet for en elektrisk rallycross-klasse, som ble avslørt av World RX-promotoren IMG nylig. Dette kan skje så tidlig som i 2020.

Den femte og siste runden i 2017 TouringCar-mesterskapet finner sted neste helg på Buxtehude i Tyskland. 2011-mesteren Lars Øivind Enerberg leder serien og vil sannsynligvis ta hjem sin andre tittel.