Overaskende vinnere i RallyX On Ice!

Lørdag 3. februar ble den første av i alt fire løp arrangert i RallyX On Ice. Det var fantastiske vinterforhold i Østersund denne dagen. Den som overasket alle og kjørte fra VM stjernene Kevin Hansen og Niclas Grönholm var veteranen Finn Erik Løberg. Han vant i klassen Speedcar der de kjører store Crosskarter med motorsykkelmoterer på 750 cc. Simon Syversen fra Hamar tok sin aller første seier i Rallycross gjennom en sterk prestasjon i RX Academy klassen.

Alle kjørte identiske fwd Renualt Clio biler og Syversen fikk konkurranse fra blant annet Oliver Solberg. Sistnevnte endte på en fjerdeplass i finalen. Simon som de siste tre sesongen har deltatt i internasjonal Rallycross med sin Supercar Lites bil er ikke ukjent med framhjulstrekk. Syversen har masse bilcross erfaring, og startet sin Rallycross karriere i Skaar Racing Team med nettopp fwd. Potensialet til Simon har vært meget bra, men han har slitt litt med tilvenningen til firehjulstrekk.

Syversen har riktignok flere gode resultater i RX2, derblant en 3. plass fra Barcelona 2016 og en fjerdeplass fra Franrkike 2017. Men i dag fikk han endelig vist sitt gode potensiale igjen da han var tilbake i fwd. Han vant løpet gjennom god kjøring i finalen, og sterk konkurranse fra de ordinære førerne i RX Academy bilene. Simon som i intervjuet etterpå fortalte at han ikke visste om han skulle kjøre Høljes gjorde et gjesteinnhopp i sine forberedelser for 2018 seosngen i RX2.

Det er Jussi Pinnomäki som styrer både SET Promotion og RX Academy, så vi håper å se Simon til start i Høljes neste helg. Syversen skal kjøre i RX2 for SET også i 2018.

Finn Erik Løberg som fyller 48 år 18. februar foran sin Ford Escort MK1

Tilbake til Finn Erik Løberg som ikke er noen fersking i motorsport. Han kjørte Rallycross på 80 og 90 tallet, og har mye erfaring. Han har også kjørt Crosskart i 650 cc. Men at han i dag skulle gå bort å vinne Speedcar foran stjerner som Kevin Hansen og Niclas Grönholm hadde ingen trodd på forhånd. Løberg er med i teamet rundt det unge stortalentet Ole Henry Steinsholt på femten år. Begge kjørte i dag vær sin Speedcar, og i TV intervjuet etterpå kunne Løberg fortelle at han ikke hadde justert noe på bilen - og mente de kunne få den raskere til Høljes.

- det var rimelig spesielt og sitte på pressekonferansen og skulle bli intervjuet med Hansen og Grönholm, er Løberg sin kommentar til Rallycross.no etter seieren.

Det er ekstremt moro å se at de beste førerne ikke alltid er på banen, men ofte befinner seg i depoet i mange andre roller. Motorsport handler om å være heldig, ha de riktige forutsetningen (økomini, bil, team og talent). Det er dermed ikke alltid dette er så lett å kombinere, og mange får derfor ikke muligheten til å vise seg frem. Men dette er et bevis på at det aldri er for sent, og idag ble RallyX On Ice TV broadcastet internasjonalt via Motorsport.com og Løberg ble omtalt som en superstjerne!

Drømmer du om å kjøre selv?

Sondre Evjen med andreplass!

I klassen med Supercar Lites biler viste Oliver Eriksson enormt styrke og tempo. Han er på vei til å bli en av verdens beste Rallycross førere. Han knuste i dag sin bror Kevin, og til vanlig deltar Oliver i Global Rallycross for familieteamet Olsbergs MSE med en Honda Civic. Og han viser at han er en kommende Redbull stjerne i måten han opptrer på ovenfor sponsoren etter seieren. Dette er noe å lære for de alle fleste.

Sondre Evjen endte til slutt på en flott andreplass etter god kjøring. Dermed tok han viktige poeng i drømmen om sammenlagt seieren. De to siste løpene går i Hallingdalen og Sondre kjører for seire på hjemmebane i finalerunden. Evjen tok seieren på Fuglehaugen i fjor, og legger et viktig utganspunkt frem mot finalerunden nå. Allerede neste helg går 2. runde i Høljes der konkurransen tilspisser seg ytteligere. Ben-Philip Gundersen viste imponerende tempo i dag, og leder mesterskapet sammenlagt etter første runde.

Gundersen fra Flisa vant kvalifiseringen, og tok seier i sin semifinale foran nettopp Sondre Evjen. Men i finalen ble det et sammenstøt, og han fullførte ikke finalen. Alexander Lie viste også gode takter, men fikk problemer i sin semifinale. Petter Lerihol som kjørte sitt aller første løp i Rallycross kom ikke av startplata pga tekniske problemer i sin semifinale.

 SE KOMPLETT RESULTATER HER!