Elbil-Rallycross er nærmere enn vi tror!

World Rallycross Championship som de siste årene har fått enorm interesse fra media, sponsorer og fans kan forandres med et tastetrykk. Rallycross.no er ikke i mot at det kommer Elektriske Rallycross biler, snarere tvert i mot. Det er spennende å nytenktene, men her går det jammen fort i svingene. Allerede fra 2020 er det planer om å erstatte dagens VM biler. I følge Motorsport.com som i dag gikk ut med denne nyheten.

Siste ord er garantert ikke sagt i denne saken, og det har kun vært et møte der dagens team har deltatt. Det var Max Pucher som uttalte seg skeptisk på sin Facebook side aller først. MJP Racing Rallycross driver i dag et privat team uten noen fabrikk i ryggen. Det er hele 9 fabrikanter som prater med IMG og FIA om Rallycrossens fremtid. Nå er det ikke slik at alle Rallycross biler i verden kan kasseres, men slik mye tyder på nå er at VM i Rallycross i fremtiden blir elektrisk.

Det vil fortsatt bli kjørt en "cup" for dagens Supercar biler, noe som i seg selv er merkelig. At det ikke er motsatt de første årene til konseptet er ferdig testet og utviklet er uforstålig.

Det er ingenting som tyder på at EM Supercar vil forandres per i dag.

Andreas Bakkerud har tidligere utalt seg positiv til elbilenes fremtid.

Uten å ha prøvd dette konsepte mener vi det er merkelig å gå så sterkt ut. Vi hadde forventet oss en overgang, og at fansen måtte vende seg til dette. Men her blir det spennende å følge utviklingen på de neste møtene og hva som kommer ut av informasjon. Er penger, makt og politikk viktigere enn hva publikum ønsker i fremtiden? Her burde det vært mulig å kjørt en overgangsperiode og utviklet elbilene paralelt med at publikum tilvenner seg den nye klassen.

Det er viktig å poengtere at vi ikke er negative til elbiler i fremtiden. Men vil publikum interessen bestå? Folk som har delt denne gleden for sporten i 50 år og endelig fikk VM i Rallycross fra 2014. Mange av de som ønsket VM serie i Rallycross for noen år siden blir nå skviset ut av store fabrikker, der kostnadeden skytes i været for å drive et VM team. Mange var i fjor skeptiske til Volkswagen sin dominans, og nå blir det spennende å se om privat team kan være med i VM etter 2019.

I følge Max Pucher kan private team kjøpe denne "carbon pakken" (chassis) med batteri, bremser, hjuloppheng som er planlagt likt for alle.

Hva mener våre Rallycross tilhengere på Facebook?