Vinterserien har forflyttet seg til Hallingdalen!

Søndag er det klart for den 3. av i alt fire runder i RallyX On Ice. De to siste løpene går i Hallingdal der Sondre Evjen er storfavoritt. Han vant avslutningsløpet på Fuglehaugen forrige sesong, og hjemmeførerer må ha to gode løp dersom han skal kunne kjempe om tittelen i vitersereien. De to første løpene har blitt vunnet av brødrene Eriksson fra Sverige, mens Evjen har to andreplasser.

 TV SENDING FRA LØPET (KL 13.00)

Det første løpet i Østersund ble vunnet av lillebror Eriksson, Oliver som til vanlig kjører i USA med en Honda Civic for familieteamet Olsbergs MSE. Når vi kom til Høljes viste storebror Kevin at han var den klart beste i Supercar Lites klassen. Men Sondre Evjen har som nevnt to andreplasser og er dermed med i kampen om sammenlagt seieren. Han ligger 8 poeng bak Oliver på en tredjeplass før løpet i ÅL i dag. Løpet kan du følge på SBF Play (linken over).

I klassen RX Academy er det Simon Syversen fra Hamar som har gjort det best av de norske. Oliver Solberg kjørte i Østersund og tok en fjerdeplass i løpet som Syversen overaskende vant. Simon som i utgangspunktet kun skulle kjøre dette første løpet stilte også til start i Høljes der han tok nok en sterk 3. plass. Denne helgen kjører også Ada Marie Hvaal sitt første løp i vinterserien. Hun har tidligere vært innom RX Academy og kjørte et løp i fjor under sommersesongen.

Ada Marie (i rødt) som i går også debuterte i Rally med sin lillesøster Helene i kartleserstolen skal dermed kjøre mye bil denne helgen. Etter et fullført Rally på Numedal i går er hun nå klar for å kjøre Rallycross på is for første gang i konkurranse. Ada Marie Hvaal hadde en flott sesong i Super 1600 i fjor, og fortsetter i NM med ny bil denne sesongen. Hun har tatt over bilen Espen Isaksætre har kjørt inn til 4 NM gull med de siste sesongen. Bilen har forøvrig også pappa Even Hvaal 3 NM gull med i Rallycross.

I Speedcar var det superveteranen Finn Erik Løberg som tok rotta på alle i Østersund. Han vant foran Kevin Hansen og Niclas Grönholm. Løberg som fylte 48 år 18. februar knuste overaskende VM konkurrentene i det første løpet. Han fulgte opp med en sterk fjerdeplass i Høljes. Da hadde imidlertid VM førerne fått opp tempoet skikkelig, og brødrene Hansen var i en klasse for seg selv. Kevin vant foran Timmy, med Niclas Grönholm på en tredjeplass.