Finalen i RallyX On Ice kjøres på Gol lørdag!

Det har vært kjørt tre isløp denne vinteren i RallyX On Ice serien. Lørdag går finale løpet på Fuglehaugen av stabelen og hjemmefører Sondre Evjen er storfavoritt. Han vant dette løpet forrige sesong, og var nærmre sist helg i å ta sin første seier i år. Men i finalen hektet det, og det ble med nesten for Hallingdølen. Løpet i Ål løp ble vunnet av svenske Robin Larsson

TV SENDING FRA LØPET PÅ GOL (KL 13.00)

LIVETIMING FORTLØPENDE!

Helene Hvaal (sort dress) debuterer i denne sammenheng. Hun skal kjøre sitt første vinterløp i RX Academy Renualt klassen med bilen som søster Ada Marie kjørte sist helg på Ål. De to ungjentene skal begge kjøre Rallycross denne sommeren. Simon Syversen fra Hamar ligger på tredjeplass i denne klassen, og har gode muligheter på pallplass sammelagt.

Drømmer du om å kjøre selv?

48 år gamle Finn Erik Løberg har store muligheter til å vinne Speedcar sammenlagt. Kevin Hansen som vant løpet i Høljes leder med et poeng sammenlagt, men når Løberg kommer på Fuglehaugen som Hansen aldri har vært før kan fort 48 åringen ta hjem seieren med sine fantastiske starter og eminente rolige kjørestil. Finn Erik Løberg har vunnet to løp denne vinteren i Østersund og Ål.

Men det er flere norsk som vil blande seg inn i kampen, Alexander Wiik har til gode å være på pallen, mens supertalentet Ole Henry Steinsholt kjørte sin første finale sist helg.

Les mer på SVT sine nettsider!

Olsbergs MSE tapetserte pallen i Ål med Robin Larsson, Kevin og Oliver Eriksson

Det er brødrene Kevin og Oliver som ligger på de første plassene, men Evjen er nr tre og mulighetene for samenlagt seier er til stedet. Sondre ligger 8 poeng bak Oliver som leder mesterskapet. Evjen har fortsatt mulighet til å klatre helt til topps med bra kvalifiseringspoeng, seier i semifinale og finale. Men da må alt klaffe på hjemmebane for unggutten som også skal kjøre RX2 denne sesongen. Ben-Philip Gundersen kommer bakfra og har også samlet bra med poeng på de tre første løpene.

En som debuterer denne helgen er tre ganger Indianapolis 500 vinner og motorsport legende Helio Castroneves som kjører sitt aller første løp på snø. Se video av Helio om helgens tanker her. Det er mange som gjerne vil vise seg frem i det siste løpet i vinterserien, og kanskje kan vi noen overaskelser. Nytt av året er at det har blitt kjørt 3 semifinaler i SuperCar Lites klassen, og kun to fra hver går videre til finalen.