Ole Henry Steinsholt vant Speedcar på Gol i dag!

I dag ble finalerunden i RallyX On Ice av stabelen på Gol. Vinterserien har blitt konkurrert i tre klasser over fire helger. I klassen Supercar Lites som er hovedklassen var det hjemmefører Sondre Evjen som lå best ann av de norske. Unggutten fra Hallingdal som vant løpet på hjemmebane i fjor stod også i pole i sin semifinale, men en dårlig start gjorde at han ikke kom til finalen. Den som imponerte aller mest i dag var Ole Henry Steinsholt fra Larvik som skal kjøre Rallycross Junior Cup i 2018.

 Slik ser han ut Ole Henry Steinsholt fra Kvelde i Larvik som vant i dag!

Steinsholt vant finalen i Speedcar etter meget god kjøring. 15 åringen vant foran VM fører Kevin Hansen som sikret seg tittelen RallyX On Ice tittelen i Speedcar. Vi lagde i fjor vår en sak om Steinsholt som følger i hjulsporene til Kevin Hansen. I dag er denne saken høyaktuell, for akkurat denne dagen var rollene byttet om. Men igjen så vinner supertalentet Kevin Hansen nok en serie han stiller opp i. Mannen som har blitt en Superstjerne gjennom vinterserien Finn Erik Løberg sikret sølvet tross at han endte i snøvollen i dag.

Mandag vil Peugeot Sport pressentere sine planer for 2018 sesongen. Med tanke på at hans bror Timmy Hansen er påmeldt til et testløp på Silverstone 17. mars er det mye som tyder på at storebror blir andrefører i Team Peugeot Total. Kevin mente deltagelsen i Speedcar denne vinteren var viktig i forberedelsen mot en ny Rallycross sesong - det er ikke offentliggjort hva Kevin skal kjøre per i dag. Det vil også mest sansynlig komme nyheter om begge brødrene Hansen mandag i forbindelse med Peugeot sine planer.

Det mest spennende var også at vinneren i Supercar Lites svarte med et glimt i øyet om neste sesong. Nylig ble det kjent at Global Rallycross ikke skal ha med Supercar fra neste sesong. Med tanke på at Oliver kjører for familieteamet Olsebergs MSE og Honda er det åpenbart nye planer med svaret til yngstemann i Eriksson klanen, som lød "vent og se" med et stor smil. Enten så kommer Honda i VM, eller så er det kanskje noe i ryktene om at det lanseres en ny Rallycross serie i USA.

Drømmer du om å kjøre selv?

Det vil bli en spennende uke, og Rallycross.no deler nyheter som kommer på Facebook side. Den første offisielle testdagen kjøres i Frankrike 7. og 8. mars. Nå har også påmeldingfrisen for EM Supercar gått ut, og dermed vil det komme endel nyheter de neste ukene frem mot åpningløpet i Barcelona 14.-16. april.

Simon Syversen kjørte i en tett og morsom finale i RX Academy Renault. Han endte på en 5. plass, men tok en flott 3. plass i sterk konkurranse med mange gode sjåfører. Finske Jussi Kallio og Joni Wiman endte på lik poengsum, men det var Kallio som vant sammenlagt med sine to seiere denne vinteren. Øvrige tre norske førere har deltatt vært sitt løp i denne serien. Detter er Oliver Solberg og søstrene Hvaal. Ada Marie og Helene har kjørt vært sitt løp i Hallingdalen den siste uka.