De gjeveste VM setene i Rallycross er fylt opp!

I dag slapp Peugeot Sport nyheten som vi lenge har ventet på. Det var ingen bome at det var Timmy Hansen som inntar rollen i Peugeot sin storsatsing gjennom Team Peugeot Total ved siden av Sebastién Loeb. Storebror Hansen har 5 VM seiere med Peugeot, og selv om det nå er Franskmennene selv som tar styringen har de tatt med seg hele familien Hansen. Yngstebror Kevin som er et supertalent blir også 3. fører i teamet med en 2017 bil. Tidligere har både PSRX Volkwagen Sweden og EKS Audi pressentert sine førere.

HØR INTERVJUET MED BRØDRENE HANSEN HER.

Alle de gjeveste VM setene i siruksset er nå opptatt, og det ble kun en overaskelse.

Det var at Andreas Bakkerud fikk plass hos svenske EKS, men når man ser på resultatene de siste årene var det fortjent og riktig fører å sette i en topp 3 bil. De to har også hatt kontakt i flere år, og endelig var timingen riktig for at de Ekstrøm og Bakkerud skulle bli teamkompiser. Det er fortsatt flere private team som ikke har offentliggjort sine førere og det er en kabal som skal gå opp med "betal-førere", men her bør de 7 beste i sammendraget i VM 2018 befinne seg.

PSRX Volkswagen Sweden

 • Petter Solberg #11
 • Johan Kristoffersson #1

Team Peugeot Total

 • Sebastién Loeb #9
 • Timmy Hansen #21
 • Kevin Hansen #71

EKS Audi

 • Mattias Ekstrøm #5
 • Andreas Bakkerud #13

Se flere team nederst i saken!

Kan det komme overaskelser?

Det er riktignok ikke kjent om bilene til Hoonigan Racing Divisjon er solgt, dette er biler som fortsatt kan hevde seg med gode sjåfører. Vi kan fortsatt få noen skikkelige bomber, men per i dag er det disse teamene som er kjent. Nylig ble det klart at Global Rallycross satser videre uten Supercar, og Andretti Motorsport sitter med biler som er like gode som dagens Volkswagen team. Olsbergs MSE sin Honda Civic som de bruker i USA er også utviklet bra de siste to årene, og der sitter kanskje 3 av verdens største Rallycross talenter.

Deriblant Oliver Eriksson som vant RallyX On Ice serien på lørdag.

Ryktene går også på at Olsbergs MSE kanskje stiller med Ford Fiesta i VM. I tillegg vet vi at Kevin Eriksson skal kjøre for et annet team enn han gjorde i fjor, denne VM sesongen. Dermed er det kanskje noe i at vi får verdensmesteren (team) fra 2014 tilbake til start (dette er ikke bekreftet). Max Pucher som driver MJP Racing har lansert en stor satsing i USA, og kommer ikke til å satse fult i VM lengere. Storebror Kevin har kjørt siste sesongen for MJP Racing.

Pucher forteller til Rallycross.no at han i fremtiden ønsker å satse på egne prosjekt, men at han alikevel kommer til å stille i noen løp i 2018 med sin oppgraderte Ford Fiesta.

Cyril Raymond som har vunnet RX2 de siste 2 årene er også knyttet til Olsbergs MSE. Franskmannen har vist seg å være et supertalent, selv om han slet mer i vinterserien med sin Supercar Lites bil. Han er et av navnene vi kanskje får se på startstreken dersom det er hold i disse ryktene nevnt over.

Kevin Hansen sitt design vekker oppsikt, og denne bilen får vi garantert se i finaler!

Det var moro at Team Peugeot Total også tar med en tredjebil. Kevin kjørte en 2016 bil i fjor, og henger stadig et år etter de to bilene som skal plukke poeng i team mesterskapet. Men det er all grunn til å tro at det er mye nærmere nå, da bilen ble totalt ombygd før 2017 sesongen. Noen endringer kommer også utover 2018 sesongen, men ikke alt er på plass fra starten av sesongen sier Peugeot Sport sin sjef Bruno Famin.

Offisiell testdag i Frankrike

Hva som skjer hos EKS er også en godt bevart hemlighet, og vi sitter med en følelse av at luringen Mattias Ekstrøm fortsatt kan overaske i tiden fremover. Det er klart at førerne skal kjøre vær sin Audi, men om bilene er like som i fjor gjenstår å se. Senere denne uken er den første offisielle testen på Loheác banen i Frankrike. Her kjøres det VM runde senere i sesongen, og det er ventet at de fleste som har biler klare stiller på denne testen.

Reinis Nitiss som ble Verdesmester med Olsbergs MSE har kjørt alle VM runder siden starten i 2014. Han annonserte i dag at han tar et steg tilbake og blir å finne på startstreken i Euro RX (EM Supercar). Han blir en farlig utfordrer til EM tittelen i konkurranse med vår egen Thomas Bryntesson som tok sølvet i fjor. Vi lager en egen sak på EM utover uka, men vi kan nå røpe at Nitiss kommer til start med en M-Sport Fiesta som tidligere har blitt kjørt av Ken Block og Niclas Grönholm. Det er SET Promotion som skal drifte bilen, de har også et samarbeid med GRX Team (Grönholm).

Prodrive og Guerlain Chicherit utvilker en helt ny Renault Megane til 2018

Andre team vi vet kommer til start

Olsbergs MSE - Honda / Ford? (lansert 7. mars)

 • Kevin Eriksson
 • Robin Larsson

GRX Team - Hyuandai

 • Niclas Grönholm
 • Timur Timerzyanov (oppdatert 6.mars)

Prodrive - Renault (navn ikke bekreftet)

 • Guerlain Chicherit
 • J Grosset-Janin (oppdatert 6.mars)

All Inkl. Münnich Motorsport (ukjent bilmerke)

 • Timo Scheider
 • Ledig plass i VM? Rene Münnich EM?

STARD Racing - Ford

 • Ikke offentliggjort
 • Ikke offentliggjort

Her kjørte både Timur Timerzyanov og Janis Baumais i 2017, begge har fortalt til Rallycross.no at de snart kommer med nyheter ang denne sesongen.

Comtoyou (Eks, EKS Audi biler)

 • Enzo Ide
 • Ledig plass?

Sebastién Loeb Racing - Peugeot

 • Gregoire Demoustier
 • Ledig plass?

Enkelte kjører ikke full VM serie, men utvalgte løp i VM serien som Oliver Bennet i Mini

Følg med på Facebook siden til Rallycross.no - der vil vi dele interesante nyheter fortløpene!

Drømmer du om å kjøre selv?