Følg VM / EM åpningen i Rallycross 2018 her!

Denne helgen er det klart for den 1. runden i årets verdensmesterskap. Johan Kristoffersson er er regjerende mester, og PSRX Volkswagen Sweden som var suverene i fjor får forhåpentligvis hardere kamp denne sesongen. Petter Solberg som er to ganger verdensmester i denne grenene (2014 og 2015) tok bronse i fjor bak Mattias Ekstrøm som ble verdensmester i 2016. Ekstrøm har bygget nye biler, og Andreas Bakkerud er ny i EKS.

LES SAKEN OM EM RALLYCROSS HER!

Følg VM Rallycross fra Barcelona på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit Barcelona-Catalunia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar og Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK1 sender søndag fra kl 13.50

Tidskjema ligger nederst i saken

Solberg og Bakkerud favoritter i VM runden

Andreas Bakkerud med ny bil og nytt team er nøkter´n før VM åpningen

Men vi kan forvente at både Petter Solberg og Andreas Bakkerud kjemper om de gjeveste plassene denne sesongen. Tross dette er det mange som kan utfordre de to norske duelantene. Begge de norske førerne har vært med siden VM startet i 2014, og utover disse to er det kun Timmy Hansen og Timur Timerzyanov som har starte alle VM rundene (etter dette løpet).

Toomas Heikkinen fra Finaland har også kjørt alle VM rundene siden 2014, men han stiller ikke til start i Barcelona. Reinis Nitiss stiller til start, men tar et steg tilbake og deltar i EM klassen med en Ford Fiesta som er bygget av M-Sport. Denne bilen blir driftet av finske SET Promotion som også har ansvaret for VM bilene til Grønholm RX. Nitiss var team kompis med Andreas Bakkerud i 2014 da de sammen tok VM gull for team.

Bakkerud har kjørt de to siste årene for Hoonigan Racing Division med Ken Block. Men når Ford trakk seg ut av denne satsingen sto bergenseren plutselig uten jobb. Han tok da kontakt med Mattias Ekstrøm som flere ganger hadde ytret ønske om å danne team med Andreas. Endelig var tiden inne for at de to kunne kjøre i samme team, og det er ventet at de kan bli en utfordrer i teammesterskapet denne sesongen.

I tillegg har Sebastién Loeb fått et år til med erfaring fra Rallycross og går nå inn i sin tredje fulle sesong. Han har også sørget for at Peugeot fabrikken er inne med mye midler, og har mer eller mindre tatt over alt ansvar med bilene. Nå heter teamet, Team Peugeot Total til tross for at hele familien Hansen fortsatt er ansatt med sin enorme rutine. Det blir spennende å se om Peugeot kan blande seg inn i kampen om VM tittelen.

Kevin Hansen kjører en 3. bil i teamet, og er god nok til å kjempe om finaler selv med en "eldre bil". Han har flere gode plasseringer tidligere, og ble suveren Europamester i 2016. Tidligere har han vunnet RX2 (Lites), og i vinter vant han også Speedcar klassen under RallyX On Ice. En annen ung fører som vi får se senere denne sesongen er Oliver Eriksson, han har uttalt at han skal kjøre i RX2 klassen som starter sine løp fra Belgia 12.-13. mai.

Robin Larsson og Kevin Eriksson danner førerduen i Olsbergs MSE

Andreas Bakkerud ble verdensmester med Olsbergs MSE i 2014. De sikret seg det første teammesterskapet da VM ble innført dette året. Etter et år pause fra VM er teamet nå tilbake for fullt og ønsker å vise at det er mulig å kjempe med de store uten fabriksstøtte. Andreas Eriksson som er en meget velykket bisnissmann innen sporten har fått til mye av sine drømmer. Han jobber knallhardt vær enenste dag for sine planer, og sitter fortsatt med flere førerer som ikke har pressentert sine planer for 2018. 

I tillegg til sine nye Forder har teamet også Honda Civic biler som har gått i USA. Denne bilen er nå klasset inn i FIA og kan deltai VM / EM fra 2018. Marcus Grønholm har også bygget opp sitt team rundt sønnen Niclas som de siste årene har kjørt Ford. Nå stiller Grønholm RX med to nye Huyandai I20, tidligere rally biler. Aller mest spenning knyttes det seg kanskje til bilen Prodrive har bygget det siste året. Hvor sterk førerkabalen er gjennstår å se, men Jeromé Grosset-Janin har to sølv i EM Supercar tideligere.

Prodrive har bygget to Renault Megane RX for franske Guerlain Chicherit, og den tidligere Skistjernen satser tungt i Rallycross. Han skal selv kjøre den ene bilen, og er også sterkt involvert i G-FORS som har 3 biler i EM Supercar. Desverre er kun 15 førere påmeldt til full sesong, men i tillegg har enkelte førere planer om å kjøre utvalgte runder. Dette gjelder blant annet Tommy Rustad som kommer til start på Silverstone 25.-27. mai.

Drømmer du om å kjøre selv? 

TIDSKJEMA BARCELONA RX
Saturday April 14
09:00-11:40 Free Practice
12:00-13:40 Qualifying 1
14:30-16:45 Qualifying 2

Sunday April 15
08:00-09:30 Warm-up
10:00-11:00 Qualifying 3
11:00-12:40 Qualifying 4
13:45-14:17 Semi final
15:00-15:50 Final