Knallhard konkurranse for norskene i Rallycross EM!

Anders Bråten fra Hønefoss er en av to norske Supercar debutanter denne helgen. I tillegg til Bråten som har kjørt TouringCar klassen tidligere har også Kjetil Larsen fra Sørlandet gjort en stor satsing. Thomas Bryntesson og Ola Frøshaug danner også team i JC Raceteknik denne sesongen. Førstnevnte tok sølv EM sølv i 2017, og håper å kunne kjempe om gullet denne sesongen. Super 1600 klassen har tre norske førere på startstreken, og nedenfor finner du alt du trenger vite.

LES SAKEN OM VM RALLYCROSS HER!

Se deltagerlsiste her så lenge

Følg Rallycross fra Barcelona på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit Barcelona-Catalunia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar og Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK1 sender søndag fra kl 13.50

Tidskjema ligger nederst i saken

Kjetil Larsen med storsatsing i Rallycross.

Larsen har tidligere sverget til Touringcar, og kjøpte i fjor høst ny bil til denne klassen. Men når det ble kjent at Touringcar legges ned etter denne sesongen tok det ikke lang tid før bilen lå ute til salgs og Larsen kunne informere om at han hadde kjøpt en "Supercar til 2 millioner". Larsen har kjøpt en bil i fra Marklund Motorsport som i sin tid har hatt mange VW Polo´er i stallen. Nå er det bare sønnen Anton som kjører for det tidligere store Marklund Motorsport teamet. Anton Marklund som ble Europamester i 2017 satser på en ny EM tittel i år.

Anton Marklund stiller i blågult og drømmer om å forsvare EM tittelen fra 2017

Tommy Rustad som ble Europamester for dette teamet i 2015 skal forøvrig leie seg inn på to VM runder denne sesongen. Dermed blir Hakkadalingen som de site tre årene har kjørt EM ikke å se på startstreken i Barcelona. Den norske superduen med Team Verksted i ryggen Ola Frøshaug og Bryntesson fortsetter som i fjor, og kjører full EM i tillegg til RallyX Nordic. Mange husker kanskje da Frøshaug skjøv Bryntesson over mål i et løp i Danmark, denne saken kan du lese her!

Begge håper at de slipper dette i år, og Bryntesson kjører for EM gull denne sesongen. Han er et stort talent og har fremtiden foran seg. Men mange førere banker på dørene til de store VM teamene, og nåløyet er trangt for å komme igjennom. Men vi kan røpe at Bryntesson mest sansynlig blir å finne på startstreken i VM løp denne sesongen. En av grunnene til dette er at Lånke, den norske runden ikke har EM klasse i år. Og sponsorer som ønsker en norsk folkefest strekker seg som regel litt lengere.

Men før den tid er det mange løp, og aller først går startskuddet i Barcelona denne helgen. Det kan selvfølgelig alltid komme jokere, men om vi ser på de antatt sterkeste konkurrentene bør Reinis Nitiss (bilde over) hevde seg å vinne løp i en M-Sport Fiesta. Om bilen er holdbar nok i det lange løp gjennstår å se, og hvis teamet lykkes kan Latvier´n fort bli en gullkandidat. G-FORS stiller med tre biler, og franskmannen Jean-Batptist Dubourg blir en stor utfordrer i Renault Clio.

Dubourg sin yngre bror Andréa har også fått et år til med erfaring i Supercar. Han kjører den gamle VM bilen til DA Racing, og føre dette Team Peugeot Hansen (2016 bilen). Vi skal heller ikke glemme de to scandinaviske førene som gjør sin skikkelige "EM debut". Ulrik Linnemann har i mange sesonger tilhørt toppen i Super 1600, men han gav opp kampen om EM gullet. Han har uttalige sølv og bronsemedaljer, men lysten til å kjøre Supercar ble for stor. I år tar han steget opp, også han i en ex Marklund Polo.

Linnemann vant et testløp i Belgia tidligere i år, men venter vesentlig tøffere motstad i EM. I tillegg kjører svenske Philip Gerhman full sesong hos Eklund Motorsport i likehet med nevnte Bråten. Det er moro at ringreven Per Eklund endelig er tilbake med et skikkelig team med to biler. Gerhmann kjørte også den svenske EM runden i Høljes i fjor, og viste meget lovende takter. Dersom noen klarer å temme den gutten der kan han bli en farlig utfordrer på pallplasseringer i 2018.

Marius Bermingrud stiller med ny bil og satser fult på EM Super 1600 denne sesongen.

Flere norske deltagere i Super 1600

Bermingrud som "debuterer" i EM satser fult denne sesongen. Han deltok riktignok med en lånt bil på EM runden i Tyskland forrige sesong, men denne helgen er hans riktige EM debut med egen bil. Unggutten fra Vestfossen som vant Rallycross Junior Cup 2016 tok også en bronsemedalje i NM Super 1600 i fjor. Nå er det lagt en spennende plan for å ta neste steget i Marius sin karriere. Oscar Lund har sammen med Marius strippet den nye bilen helt ned og bygd den opp igjen. Bilen er en Citroën DS3, tilsvarende karosseri som Petter Solberg tok sine to VM tittler med.

I tillegg til Bermingrud stiller også Lars Christian Rosland i sin andre sesong. Og sammen med kjæresten Kristine Salte har teamet tatt fatt på sin 2. sesong i Europa med sin trofaste trekkbil, en sliten transporter fra 90 tallet. De to har en enorm pågansmot, og lever virkelig ut drømmen litt bortgjemt fra de store VM teamene. Men at det fortsatt går å drive sin satsing på dette nivået bør være en inspirasjon for andre førere.

Dette blir også den første fulle sesongen til Espen Isaksætre. Han er Norgesmester i Rallycross de to siste årene i klassen Super 1600. I 2016 tok Isaksætre en sterk 2. plass i Høljes med sin gamle Saxo. Nå tar friskussen fra Flisa steget ut og kjører EM med sin Peugeot 208 som teamet bygget til forrige sesong. Bilen ble ferdig til Høljes i juli, og nå har broren Lars Ove videreutviklet den slik at de håper å kjempe i toppen. Men konkurransen er hard, spesielt fra de store teamene SET Promotion og Volland Racing.

Drømmer du om å kjøre selv? 

TIDSKJEMA BARCELONA RX
Saturday April 14
09:00-11:40 Free Practice
12:00-13:40 Qualifying 1
14:30-16:45 Qualifying 2

Sunday April 15
08:00-09:30 Warm-up
10:00-11:00 Qualifying 3
11:00-12:40 Qualifying 4
13:45-14:17 Semi final
15:00-15:50 Final