Svenske Magda Andersson kjører for fransk team!

I dag kom nyheten om at Magda Andersson fortsetter sin Rallycross karriere. Alt så mørkt ut for ungjenta som ikke hadde budsjett til å fortsette sin sating i Supercar etter forrige sesong. Etter at det første løpet i EM er kjørt bekreftet i dag to nye førere at de hopper inn i EM Supercar fra Belgia. Den andre er stortalentet Cyril Raymond som har vunnet de to site årene i klassen RX2 som kjøres med Supercar Lites biler.

De to skal ikke kjøre i samme team. Vi har fått bekreftet fra DA Racing at det kun er Magda Andersson som skal delta for teamet sammen med yngstesønn av teameier, Dominique Dubourg. Andréa Dubourg kjørte også i Barcelona. Storebror JB Dubourg kjører for det franske teamet GFORSE. Dette er en gyllen mulighet for Magda som i fjor kjørte for Marklund Motorsport. Hun presterte gode tider både i Høljes og Frankrike, men det holdt aldri hele veien inn i hennes første sesong i Supercar.

Magda Andersson får kjøre på Høljes!

Det gjenstår 4 runder i EM Supercar, og deriblant Høljes. Her har naturlignok den svenske ungjenta mange av sine fans, men hun er også populær hos sine franske fans. Det var kanskje nettopp dette som gjorde at DA Racing kom med et tilbud hun ikke kunne si nei til. Bilen er dekorert med team farger, men Magda har fortsatt med seg Valvoline og flere av sine private sponsorer. Litt lilla ser det også ut som hun får på sin Peugeot 208.

Dette er en "eks Hansen bil", og har tidligere blitt kjørt i VM. Raymond bekrefter også ovenfor Rallycross.no at han ska kjøre en eks Hansen WRX bil, og det blir spennede å se hvem som skal drifte denne bilen. Når vi spør om det blir en eller to biler i dette teamet, legger han lurt til at han bare skal ha en bil. Vi kan jo drømme om at vi også får Davy Jeanney tilbake i sporten, men dette er kun spekulasjoner.

Året før hun tok steget opp i Supercar kjempet Magda om EM gullet i TourigCar klassen med sin Fordi Fiesta. Men hun måtte til slutt se seg slått av norks Ben-Philip Gundersen. Magda Andersson tok sølvet bak Gundersen med sin Ford Fiesta i 2016. Deretter hun tok steget opp i en Volkswagen Polo i Supercar. Magda tapte gullet med 1 fattig poeng i 2016 til Gundersen som forøvrig også tar nye steg denne sesongen.

Ben-Philip Gundersen går opp i RX2 klassen, og skal kjøre full serie der det første løpet starter i Belgia 12.-13. mai.

Mannen som har vært suveren de to siste årene i denne klassen (RX2) tar også steget opp i Supercar fra neste runde i Belgia. Cyril Raymond er en stjerne i hjemlandet, og hadde god støtte da han kjørte inn til seier i fjor høst. Nå får det franske kravstore publikummet endelig se Raymond i en Supercar. Han har tidligere vært knyttet til Olsbergs MSE, men denne saken er tydeligvis løst siden Cyril nå blir å finne i en Peugeot 208.

Raymond kjørte et løp i det franske mesterskapet for Pailler Compétition 2017.

Drømmer du om å kjøre selv?

Bekrefter stor Redbull støtte

Cyril Raymond bekrefter ovenfor Rallycross.no at han skal kjøre for et franskt team med stor støtte fra Redbull. Raymond har også personlig støtte fra Redbull og hvis utviklingen fortsetter i hans karriere kan han fort bli et navn å merke seg for fremtiden. Han legger også til at vi må vente å se teamet til runden i Belgia, og er hemelighetsfull om hvem som står bak teamet.

Oliver Eriksson overtar Cyril sin rolle i Olsbergs MSE teamet med RX2 satsingen

Cyril bekrefter også at det er et privat team med stor støtte fra Redbull. Raymond kjører mye bil, og han er ofte å finne bak rattet i Gokart også. Han fikk det derimot ikke til å fungere like bra da han prøvde seg i vinterserien RallyX On Ice til tross for at han tok en 3. plass i den første runden i Østersund denne vinteren. Det blir spennende å se hvor raskt han kan få inn farten i EM sirkuset, men at han bør være en finalekanditat allerde fra starten er ikke for mye å forvente.

Han kjempet ofte mot Bryntesson i 2016, og de delte på seierene i RX2 den gangen. Selv om Cyril strakk det lengste strået i mesterskapet ligger Bryntesson her foran på Lånke og tok seieren på hjemmebane. Nå blir de å finne i samme klasse igjen, og de kjemper begge om de samme fabrikkssetene som forhåpentligvis vil komme i fremtiden.