Oliver Solberg kjører for gull i RallyX Nordic!

Selv om unge Solberg har fokus på Rallykarrieren planlegger han ny sesong i Rallycross. I rally deltar han med en 2WD Peugeot 208 på litt over 200 Hk. Men i Supercar kan han endelig kan slippe seg løs i et villdyr med 600 Hk i Rallycross bilen til pappa. Han er sønnen til Petter Solberg som er verdensemester i tilsvarende bil som Oliver denne sesongen deltar med i RallyX Nordic.

Veronica Engan som er kartleser i Rally loser Oliver trygt gjennom skogen til vanlig

Nå er kartleser byttet bort med spotter. Det å kombinere denne satsingen virker lurt fra teamet rundt Oliver. Nå får han kjørt en fullblods rallycross bil med 600 Hk, og får tempoet i kroppen. Allerede i år er han gammel nok til å ta førerkort i England, noe Andreas Mikkelsen i sin tid utnyttet. Da kan man kjøre en WRC bil, og det er nok drømmen til unge Solberg om vi kjenner han rett. Men i mellomtiden er det Rallycross kombinert med Rallysatsingen i Latvia.

Oliver kjørte så bakskjermene spruta på Grenland i fjor, han ble nr 3 i debuten.

Om Oliver blir å se i enkelte EM runder i år er heller ikke umulig. Nå har han et år til med erfaring, og at Oliver tok nivået med storm i fjor kom nok litt brått på, selv for pappa Petter Solberg. Nå har de vært å testet og forbereder en ny sesong i løpene som i år går i Norge, Sverigde, Danmark og Finland. Se fullstendig terminliste i bunn av saken.

Oliver Solberg tok sin første seier på Arvika forrige sesong, og gav Thomas Bryntesson hard kamp om mesterskapet. Men endel punktering gjorde til at unge Solberg mistet muligheten til å kjempe om gullet. Til tross for at han vant to løp ble Bryntesson klar mester. Men i år håper Solberg å være med helt inn, og målet er å ta gullet i RallyX Nordic. Det betyr at de to skal fighte på Grenland i sommer, den norske runden går 24, juni i Skien.

Oliver uttaler seg selv på følgene måte via pressemelding fra RallyX Nordic som ble sendt ut litt over kl 12.00 mandag.

"Jeg er veldig glad for å være tilbake i RallyX Nordic," entusiasme den 16 åringen, som for tiden studerer på Le Mans i Frankrike. "Kjøre disse Supercars er så gøy! Mesterskapet ser bra ut igjen i år, med runder i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og konkurransen vil være veldig nært.
 
"Jeg er veldig heldig å ha foreldres støtte. Begge forstår denne sporten - den går i blodet i Solberg-familien, akkurat fra mine besteforeldre. Når det er sagt, hater pappa og jeg å miste, så det er fantastisk når vi begge har en god helg, men det kan være ganske tøft for mamma hvis vi begge har hatt en vanskelig!
 
"Jeg må også si en veldig stor" takk "til mine sponsorer for deres støtte. De kjenner meg, de kjenner mine drømmer og de tror på meg. Det er fantastisk å jobbe med sponsorer som forstår meg og mitt mål å få erfaring fra denne sporten når vi planlegger veien fremover og fremtiden sammen. Dette kommer til å bli et viktig år for meg. "

Se fullstendig startliste for RallyX Nordic

2018 RallyX Nordic Kalender
 
May 5/6                      Höljes, Sweden
June 2/3                     Arvika, Sweden
June 23/24                 Grenland, Norway
August 11/12              Nysum, Denmark
August 25/26              Kouvola, Finland
October 6/7                Tierp, Sweden