Thomas Bryntesson vil forsvare sitt RallyX gull i 2018!

Det blir tøff konkurranse, og de to største utfordrene til Thomas Bryntesson heter begge Oliver. Den norks versjonen med Solberg til etternavn to sensasjonelt to pallplass i det første løpet i 2017. Han vant senere to løp i RallyX Nordic. Under første del av sesongen var Solberg 15 år, og han tok 3. plass bak nettopp Bryntesson på Grenland. Han som vant løpet, Oliver Eriksson kjørte ikke full sesong.

RESULTATER RALLYX NORDIC HØLJES!

LIVETIDER KOMMER HER SØNDAG!

Starten i Finalen i det første løpet på Grenland i fjor, Eriksson og Bryntesson i tet. Med Oliver Solberg foran brødrene Hvaal fra Larvik. De to sistnevnte stiller ikke til start denne sesongen. Men vi har flere norske førere på startstreken som kan være med å kjempe om semifinaleplasser. Det er et meget sterkt norsk-svenskt startfelt med hele 18 biler. Ola Frøshaug beviste i Barcelona at han hang godt med på tidene til de beste.

Den svenske talentfulle føreren som også vant RallyX On Ice i vinter har også som mål å vinne gullet sammenlagt i år. Oliver Eriksson som er lillebror til VM fører Kevin Eriksson har kjørte mesteparten av sin korte karriere i USA, men planlegger nå å kjøre i RX2 denne sesongen.

De tre førerne som sto på pallen i åpningsløpet i Grenland 2017 kommer mest sansynlig til å kjempe om tittelen i RallyX Nordic denne sesongen. Thomas Bryntesson tok sammenlagt seieren også i 2016, men da i Supercar Lites klassen. Til start denne helgen har vi mange gode førerer, og grunnen til det er at det er også at de fleste vil kjøre seg inn med et løp før RX2 sesongen starter i Belgia neste helg.

ANNONSE

Flere norske førere kan kjempe om finaleplass. Sondre Evjen er den som har mest erfaring av de som står på startstreken i RallyX. Han deltok også i vinterserien og tok en tredjeplass sammenlagt. Simon Syversen kjører sitt første løp i den nordiske serien, men han går inn i sin fjerde sesong. Hamargutten deltok også i RX Academy klassen i vinter, og da kjørte han bra med en framhjulsdrevet Renault Clio.

Denne klassen deltar også denne helgen på åpningsløpet i Høljes, men har ingen norske førere til start. I tillegg er det SM i Supernasjonal på lørdag, og her er Urban Bergstrøm en av favorittene. Men får hard konkurranse av blant annet Hans-Jøran Østreng. Østreng som ble Norgesmester i 2016 er klar for en ny sesong i Norge med sin BMW.

Mange av førerne som deltar i Supercar Lites søndag skal kjøre i Belgia neste helg, og en av de som øker satsingen fra tidligere er Ben Philip Gundersen. Han deltok også i vinterserien og beviste at han hadde farten til å henge på de beste. Gundersen er tidligere Europamester i TouringCar, men har nå tatt steget opp i RX2. Henrik Krogstad som kjørte full sesong i Nordic i fjor skal også ta steget ut i Europa.

Ålesund gutten vant Bilsporttalentet i 2016, og detok også i en runde på Lånke der han tok seg til finalen. Nå blir det full satsing. Vi skrev tidligere om Petter Leirhol som kommer fra Bilcross på Rallycross.no, og landsfinalevinneren fra Bilcross i 2017 møter blant andre landsfinalevinneren fra 2016. Glenn Haug har også en lang karriere bak seg i Bilcross, og deltar så fort muligheten byr seg for kjøretrening. Nå går Haug inn i sin andre sesong i RX2 og Nordic.

Sondre Evjen som tok andreplassen i det siste løpet i Sør-Africa i fjor håper på en sesong helt der oppe i toppen, og kjenner vi unggutten fra Ål i Hallingdal rett, er målet å kjempe om seieren. Stein Fredric Akre kjører for Sverige, men er fra Trysil. Dermed har vi 6 norske fører til start i Høljes denne helgen i Supercar Lites klassen.

Løpet kan dere følge på nettsiden nedenfor, og løpet sendes søndag på C More og Sportskanalen.

Les mer på RallyX Nordic sin offisielle hjemmeside!

2018 RallyX Nordic Calendar

May 5/6                      Höljes, Sweden*
June 2/3                      Arvika, Sweden
June 23/24                 Grenland, Norway
August 11/12             Nysum, Denmark
August 25/26             Kouvola, Finland*
October 6/7               Tierp, Sweden*

*Events including the RX Academy

Supercar Entry List

DRIVER NATIONALITY CAR NUMBER
Thomas BRYNTESSON NOR 1
Peter HEDSTRÖM SWE 8
Oliver SOLBERG NOR 11
Oliver ERIKSSON SWE 16
Mats ÖHMAN SWE 17
Ole Kristian TEMTE NOR 30
Lukas WALFRIDSON SWE 48
Philip GEHRMAN SWE 76
Stene JOHANSEN NOR 77
Daniel THORÉN SWE 88
Ola FRØSHAUG NOR 91
Morten STENSRUD NOR 501
Øivind FINSTAD NOR 502
Rune HØLJENESET NOR 508
Tom DANIEL TÅNEVIK NOR 515
Andreas CARLSSON SWE TBA
Christer DALMANS SWE TBA
OMSE Honda (Driver TBA) TBA TBA

Supercar Lites Entry List

DRIVER NATIONALITY CAR NUMBER
Martin JONSSON SWE 1
Ben-Philip GUNDERSEN NOR 2
William NILSSON SWE 6
Simon SYVERSEN NOR 8
Glenn HAUG NOR 9
Mats OSKARSSON SWE 11
Anders MICHALAK SWE 12
Hampus RÅDSTRÖM SWE 17
Marcus HÖGLUND SWE 21
Petter LEIRHOL NOR 27
Simon OLOFSSON SWE 52
Cole KEATTS USA 53
Vasiliy GRYAZIN LAT 55
Jami KALLIOMÄKI FIN 65
Santosh BERGGREN SWE 66
Sondre EVJEN NOR 69
Jimmie WALFRIDSSON SWE 90
Jonathan WALFRIDSSON SWE 91
Guillame DE RIDDER BEL 96
Stein Frederic AKRE SWE 98
Linus ÖSTLUND SWE TBA