NM runde i Rallycross på Momarken i Østfold!

Endelig starter NM sesongen etter en lang vinter. Over 100 biler er påmeldt til åpninrunden på Momarken Bilbane i Mysen. Mange lokale førere stiller til start, men folk i fra hele landet har tatt turen til Østlandet denne uken. Lengst reisevei har Alta føreren Bjørn-Terje Heggeli og regjerende Norgesmester, Harstadværingen Jonas Dalseth Jacobsen. Det skal konkurreres i fire klasser i Supernasjonal, Rallycross Junior Cup og Supercar.

 LIVETIDER FORTLØPENDE

RESULTATER FORTLØPENDE

Det er et generelt stort startfelt, og mange førere er påmeldt i de fire supernasjonal klassene. I Super 1600 er de tre beste fra fjoråret borte, men flere nykommere kan hevde seg bra allerede fra starten. I tilegg har vi ringreven Svein G. Nilsen fra sørlandet som har vært med i gamet i "flere tiår" som vil gi ungdommen kamp. Faktisk stiller også hele 6 jenter til start, noe som er meget gledelig. Flere av disse kommer i fra Rallycross Junior Cup. Christian Hobæk fra NMK Larvik er en rask fører som stiller med ny bil, og debuterer i denne klassen.

Den største favoritten i denne klassen på Momarken er kanskje Robin Bakke Andresen som har kjørt klasse 2 de siste sesongene. Han trives godt på hjemmebane, og NMK Trøgstad føreren kan fort overaske. I klasse 2, inntil 2000 ccm er det Wilsberg som er en av favorittene i årets sesong, men Daniel Holten fra Vikedal er regjerende Norgesmester og sater på å forsvare tittelen. Johny Sandmo med over 30 NM medaljer i Rallycross og Bakkeløp er tilbake på startstreken, og kjører mest for gøy.

I klasse 3 med biler inntil 2400 ccm er det et stort startfelt. Her er det et mangfold av biler, og lett blanding av Supernasjonal biler, og "eldre RCN biler". Fredrik Ågedal og Robin Slåttekjær må finne seg i å være de to største favorittene i denne klassen, men de får mange utfordrer som er på plass ved den minste feilen. Kenneth Hansen som kjører på hjemmebane tok bronse i fjor, og Sarpingen er klar for å kjempe om finaler igjen. Hansen vant løpet i Vikedal i fjor.

Tobias G Andersen debuterer i Rallycross, og har mye å slekte på når det gjelder å kjøre fort med Volvo 240 på Momarken. Pappa Svein Roger tok NM gull på nittitallet på Momarken, og nå er sønnen klar for sin debut. Han har riktignok kjørte masse Crosskart tidligere. Ellers så er Espen Kollstadbråten tilbake på startstreken med sin Ford Escort. Espen Håkelia (bilde over) stiller i ny bil på Momarken, og flere andre outsidere kan kjempe om finalene.

I "store super", klasse 4 med biler over 2400 ccm vant Dalseth Jacobsen NM gull i fjor. Han stiller med nye farger på bilen, men den samme BMW M3 i likhet med flere av hans sterkeste konkurrenter. Hans Jøran Østreng er sugen på å ta tilbake gullet han sikret på Momarken under NM Finalen 2016. Herbjørn Haug stiller som alltid med friskt mot, og satser på og være i toppen. Kim Åvar Mæland tok dobbelseier i bakkeløps åpningen, og viste at tempoet var inne.

Ellers så gjør Knut Ove Børseth comeback i supernasjonal. Norgesmesteren fra 2008 har fredag formiddag fortsatt ikke testet den nybygde bilen. Børseth skal man ikke avskrive i denne klassen, han har i flere sesonger gjort sporadiske innhopp i Supercar. Erik Savrtås (forsidebilde) har byttet klasse før denne sesongen. Den tidligere Norgesmesteren i klasse 2 kjører nå en "Citroën Wankel" som Henrik Pauslen tok medalje med i 2016.

I Rallycross Junior Cup er det rekordstor deltagelse, og hele 22 førere er påmeldt til det første løpet på Momarken. De siste årene har Juniorcup-RX fått god PR gjennom Promotor Skaar Racing Team, og det er flere spennende planer for de yngste deltagerne under åpningsløpet. De får også egen TV Sending på sin nettside i 2018, som de to siste årene.

Ada Marie Hvaal blir førerkontakt for deltagerne i Rallycross Junior Cup.