VM Rallycross i Høljes med over 45.000 tilskuere!

Denne helgen er det klart for Rallycross fest i Høljes. Over 45.000 tilskuerer er ventet til det lille tettstedet med 150 innbyggere. Andreas Bakkerud vant her i 2013 og 2016, mens Petter Solberg har til gode å stå øverst på pallen i Høljes. Solberg har ikke vært i finale de to siste årene, og har kun stått på pallen en gang under VM runden i Sverige. Petter Solberg tok en tredjeplass i 2014.

Følg VM Rallycross fra Høljes på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Høljes Motorstadion - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste RX2 (more info English)

Startliste EM Supercar / Touringcar

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (TouringCar)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK1 sender søndag fra kl 13.55

Petter Solberg ønsker å vinne foran hjemme-fansen til PSRX Volkswagen i Sverige

Johan Kristoffersson som leder mesterskapet med 31 poeng, er også regjerende Verdensmester. Han vant på hjemmebane i 2017. Svenske Kristoffersson tok forøvrig hele 7 seiere i fjorårets sesong. Team Peugeot Total stiller med helt nye biler til løpet i Høljes. De ankom depoet torsdag ettermiddag. Rallycross.no tok en prat med Kenneth Hansen som kunne fortelle at han håper bilene skal være enda bedre. Selv var han ute og testet EM bilen til Cyril Raymond denne uken.

TouringCar kjører sitt aller siste løp!

I Høljes kjører Touringcar sitt aller siste løp, og Europamesteren skal kåres søndag. De starter med Q1 og Q2 fredag, og fortsetter med Q3 og Q4 lørdag. Semifinale og finale kjøres søndag. Jan Emil Vilsberg fra Matrand litt utenfor Kongsvinger ligger best ann av de norske førerne etter de to første rundene som har blitt kjørt i Belgia og Norge. Vilsberg ligger på andreplass sammenlagt, kun fire poeng bak Steve Volders fra Belgia.

Daniel Holten vant på Lånkebanen for tre uker siden, han ligger på en 4. plass

 Klassen som ble innført i 2007 under navnet Rallycross Cup fikk EM status i 2009. Den første Europamesteren i klassen ble dermed Knut Ove Børseth som vant "Divisjon 2" (navnet i 2009). I 2011 ble navnet endret til TouringCars og da var det Lars Øivind Enerberg som tok gullet medden samme bilen som Børseth vant med 2 år tidligere. I 2012 var det 36 deltagere som tok poeng, fra 10 forskjellige nasjoner.

I 2009 var alle Europamester fra Norge, Børseth, Sverre Isacsen og Mats Lysen

Etter dette gikk deltagerantallet nedover, og i 2013 var langt over halve startfeltet fra Norge (16 av 27 deltager). Til tross for stor norsk deltagelse skulle det gå 5 år mellom Enerberg sitt gull i 2011 før en nordmann sto øverst på pallen igjen. Ben-Philip Gundersen sikret EM gullet i 2016, men allerede året etter i sitt comeback tok Enerberg sitt andre gull, og bilen sitt tredje. I år er ni norske førere på startstreken i et mesterskap som er redusert til 3 EM runder. De to neste rundene kjøres i Norge og Sverige.

Rekordstort startfelt i RX2 med 30 biler

I klassen for Supercar Lites biler som heter RX2 stiller hele 30 biler til start, og flere av disse er norske førere. Det er Sondre Evjen som ligger best ann i sammendraget etter en fjerdeplass på Lånke sist. Dette er den fjerde runden av totalt sju i årets mesterskap. Hele sju norske førerer stiller til start, deriblant debuterer Petter Leirhol i den internasjonale serien RX2. De øvrige norske er Simon Wågø Syversen og Glenn Haug. Sistnevnte tok en tredjeplass i Høljes tidligere i år, da han kjørte RallyX Nordic.

Henrik Krogstad har to 3. plasser i årets sesong, bilde er fra det første løpet i Belgia. Der ble det historisk trippel norsk i RX2. Ben-Philip Gundersen vant foran Sondre Evjen og Krogstad. Vi håper på mere suksess for våre norske førere denne helgen. Stein Fredric Akre har ikke kjørt mange løpene, men han var faktisk eneste norske fører i finalen på Høljes i 2017. Trysil føreren er virkelig på hjemmebane, og bor kun noen mil fra Høljes.

Oliver Solberg fikk ikke plass i EM feltet

Desverre får vi ikke se Oliver Solberg til start i EM denne helgen. Det var mange som ønsket unge Solberg til start allerede i fjor etter braksuksessen i debutsesongen. Når Solberg endelig var klart var det for mange førere foran på startlisten som har kjørt flere løp denne sesongen. Det er max 30 startende og Oliver var 4. reserve til løpet. Vi har alikevel flere norske førere til start.

Thomas Bryntesson og Ola Frøshaug stiller til start med hver sine Ford Fiesta. Bryntesson som tok sølvet i 2017 har hatt en dårlig EM sesong så langt. Teamet har slitt med en bil som ikke alltid holder mål. Da blir også kjøringen litt over evne, men vi håper alt stemmer denne helgen. I tilegg kjører Kjetil Larsen og Knut Ove Børseth i EM klassen. Børseth har ikke kjørt her siden 2013, men gleder seg til løpet.