Følg VM runden i Rallycross fra Canada her!

EKS Audi føreren Andreas Bakkerud har hatt en god start på sesongen. Han ligger på en andreplass i mesterskapet, men det er et hav opp til lederen. Bak svenske Johan Kristoffersson er det åpent, og ingenting er avgjort i kampen om medaljene. Petter Solberg har også kjørt fort, og tidvis hatt tempo til å slå sin team kamerat - men noen uhell har frarøvet han seieren hittil.

Dette er den første runden etter ferien, og vi er i gang med 2. halvdel av sesongen. Johan Kristoffersson har vært overlegen i første del, og den regjerende Verdensmesteren leder med 40 poeng (max 30 per løp) etter 5 seiere på de seks første løpene. Som dere ser av tabellen er det tett mellom 2. og 6. plassen.

Sebastien Loeb er den eneste som har vunnet bortsett fra Kristoffersson, seieren kom i Belgia kun fire tideler foran Solberg på andreplass. Her ser dere at det ble trangt i starten, og Kristoffersson var nær ved å rulle.

Saken oppdateres tidlig lørdag, med alle linker dere trenger. Første start er lørdag kl 19.45 (se tidskjema i bunn av saken), følg med på denne facebook siden for mer info og flere videoer gjennom helgen.

Følg VM Rallycross fra Canada på linker nedenfor:

Trois-Rivieres - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste Americas Rallycross

Startliste RX2 (more info English)

Resultater VM

Resultater RX2

Livetiming (tider VM og RX2 + ARX)!

NRK 2 sender søndag kveld fra kl 20.00!

Tidsskjema nederst i saken!

Norsk medaljekamp i RX2

I RX2 er det svenske Oliver Eriksson som leder mesterskapet. Men i Sverige fikk han bank av teamkompisen fra Belgia, Guillaume De Ridder. Han ligger kun 6 poeng bak med 3 runder igjen å kjøre. Supercar Lites deltar i 7 løp, og bilene har i likhet med VM bilene blitt sendt med båt uken etter Høljes. Det var noen som valgte å ikke sende bilen sin med båten, en av disse er Glenn Haug som har hatt en tung sesong.

Haug har jobbet knallhardt for å få endene til å møtes, og alt så bra ut med 3. plass i Høljes med et sterkt startfelt i RallyX Nordic i mai. Etter dette har det blitt litt krasj, og uhell med store påkost. Mye jobbing gjør at han nå velger å satse på eget firma resten av sesongen der han også lager bilcross biler og "tuner" gatebiler. Han forteller til Rallycross.no at bilen er til salgs, men at han ikke har gitt opp Rallycross drømmen.

De som stiller til start fra Norge er Henrik Krogstad som har hatt en flott sesong. Han ligger på en 3. plass i mesterskapet RX2 sammenlagt. Ben-Philip Gundersen som vant det første løpet i Belgia har falt ned til en fjerdeplass, men det er kun 7 poeng opp til landsmannen på bronseplass. To førere som begge var uheldig i Høljes sist var Sondre Evjen og Simon Syversen.

Begge rulla med sine biler, og værst gikk det utover Evjen som rulla flere ganger rundt med sin bil. Begge stilte riktignok til start i senere heat, men ingen hadde mulighet på finale og tapte mange poeng i sammendraget. Syversen senket skuldrene og viste at han virkelig kan ha tempoet i kroppen ved å sette beste rundetid i Q4 etter en vanskelig sesong.

Ken Block er tilbake i Rallycross, men sliter med Volkswagen også i Americas Rallycross.

Schedule (CEST)
Saturday 5 August
15:15 Free practice 1
17:35 Free practice 2
19:45 Qualifying 1
21:50 Qualifying 2

Sunday 6 August
14:00 Warm up
14:55 Qualifying 3
17:10 Qualifying 4
19:50 Semi finals
21:00 Finals