Elektrisk VM klasse i Rallycross utstettes til 2021!

Tidligere har det vært sagt at ELBILER skal overta VM statusen fra 2020. Men nå får Rallycross fansen enda et år på å tilvende seg tanken. I dag kom det en pressemelding fra IMG om at FIA World Rallycross Championship utsetter introduksjonen av elektriske biler fram til 2021. Beslutningen er tatt for å gi mer tid for alle produsenter som undersøker muligheten for å konkurrere om å utvikle sine planer.

Janis Baumanis har testet Elbil-Supercar

Pressemelding:

Produsenter vil nå ha til 29. mars 2019 for å bekrefte sin forpliktelse til det elektriske formatet.
 
FIA World Rallycross Championship vil fortsette å bli kjørt for den nåværende forbrenningsmotoren (ICE) Supercars i 2019 og 2020. Utover 2020 vil disse ICE Supercars forbli en viktig del av rallycross helgene, da VM blir en elektrisk serie.
 
"Vi er på randen av en spennende ny æra for motorsport. Elektriske biler er stadig viktigere for alle områder, og rallycross er den perfekte plattformen for å demonstrere den utrolige ytelsen til elektriske biler i et morsomt, konkurransedyktig og kostnadseffektivt miljø, sier Paul Bellamy, Senior Vice President, Motorsports hos IMG.

"En stor mengde har blitt oppnådd på en relativt kort tid siden det første formelle møtet i juni 2017. En helt ny type rallycross-bil er blitt opptatt og definert, og det er derfor verdt å vente litt lenger tid for å sikre det beste mulige feltet for konkurrenter. Vi tror at fans nye og gamle vil elske det som vil være et spennende tillegg til deres favorittarrangementer. "
 
Bilene vil være basert på et karbonfibermonokok chassis levert av Oreca og vil bruke batterier fra Williams Advanced Engineering. Bilene vil bli drevet av to 250kW motorer som bil-produsentene vil utvikle. Produsenter vil homologe sine egne karosserier for bilene som er designet for å akseptere skalerte versjoner av B eller C segmentproduksjon kjøretøy.
 
Uavhengige lag kan også gå inn i mesterskapet, enten med biler levert av produsenter eller ved bruk av egne drivlinjer og karosseri utviklet fra en FIA-godkjent basisdesign.
 
Det vil være muligheter til en rekke 2020 World RX-arrangementer for produsenter og uavhengige lag for å vise frem sine elbiler.

Norge først ute med Elektrisk Crosskart

Skaar Racing Team som også driver nettsiden Rallycross.no lanserte i sommer verdens første Elektriske Crosskart. Den første modellen er beregnet for barn mellom 6-12 år, og utviklingen fortsetter gjennom høsten. Her kan dere lese mer om prosjektet som ble lansert på Lånkebanen under VM runden i Rallycross i Juni.

Valentine Loeb, den 10 år gamle datteren til Sebastién Loeb elsket å kjøre E-CROSS

Målet med prosjektet er å rekruttere flere unge inn mot Crosskart / Rallycross

VIDEO AV EN 7 ÅR GAMMEL GUTT SOM TESTER E-CROSS!